landmacht 07-04-2020

Dit artikel hoort bij: Specials 03

Noot van de hoofdredacteur

‘Veel onderwerpen gesneuveld…’

Beste lezer,

De Landmacht die je op het punt staat door te bladeren wijkt af van alle voorgaande edities. 

Een maand geleden had ik een ontzettend gave kopijstaat op m’n bureau liggen. Een combat mediateam zou op reportage gaan in Irak om daar in beeld te brengen wat onze militairen daar allemaal presteren. Parallel daaraan zouden we collega’s in Noorwegen hebben zitten, om verslag te doen van de verrichtingen van mortieristen van het VuursteunCommando tijdens oefening Cold Response.

Dan speelde Defender ook nog; de enorme verplaatsing van Amerikaanse troepen en materieel door Nederland. Daarnaast hadden we ruimte ingericht voor de EOD. Er stond een serie uitdagende scenario’s voor de explosievenruimers gepland, waar we een redacteur en fotograaf op af zouden sturen.

Een voor een zag ik alle bovenstaande onderwerpen sneuvelen. Corona regeert immers, een minuscule vijand die geruisloos optreedt en eist dat we ons aanpassen. Dat doen jullie en wij ook.

Ook al lijkt het misschien dat er weinig gebeurt, de Koninklijke Landmacht levert, staat klaar en ondersteunt op heel veel verschillende manieren. Daar laten we je in dit nummer het een en ander van zien. 

Veel leesplezier, blijf gezond en let op elkaar!

Met vriendelijke groet,

Kolonel Nicole de Wolf-Fabricius