Tekst Andre Twigt
Foto sergeant: Sjoerd Hilckman | Video: adjudant Richard Frigge

Militairen actief op testlocaties Eindhoven en Schiphol

Om het coronavirus verder in te dammen, zijn ingrijpende maatregelen vereist. Waaronder op grote schaal testen. Maar waar haal je de handjes vandaan om dat in korte tijd mogelijk te maken? Gelukkig is Defensie er om bij te springen wanneer de nood hoog is.

Zolang de GGD Brabant Zuidoost erom vraagt, helpen mannen en vrouwen van 13 Lichte Brigade uit Oirschot op de maandag geopende Testlocatie XL in Eindhoven. Samen met de militairen die momenteel actief zijn bij de snelteststraten nabij Schiphol zijn er momenteel een kleine 100 functionarissen-in-het-groen actief. 

De Defensiekrant nam op beide locaties een kijkje achter de schermen. En passant liep ze daarbij in Eindhoven Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Rob Bauer tegen het lijf. Check hieronder de video:

Het werk op de testlocaties vereist een grote nauwkeurigheid. Enthousiast als ze zijn, kun je dat aan de militairen van 13 Lichte Brigade gerust overlaten. Voor hen vormt inzet op een testlocatie een mooie afwisseling met de reguliere militaire werkzaamheden.