04

Dit artikel hoort bij: Landmacht 04

De mooiste

Fotoserie Landmachtdagen 2015

Er viel overal in het land ontzettend veel te zien tijdens de Landmachtdagen 2015. Het leverde dan ook prachtige beelden op. We verzamelden de allermooiste foto’s van onze fotografen.

Foto: sergeant-1 Joyce Rutjes

Kroost

Een militair kom je niet elke dag tegen. Geen wonder dat deze moeder een foto wil van haar kroost met de landmachter die ze tegenkomt in het centrum van Almere.
Foto: Louis Meulstee

Mammoet

Wie zegt dat militairen niet creatief zijn, kan zijn ongelijk nu vinden in het terrein van Toegangspoort Oerlandschap Holtingerveld. Daar plaatsten militairen van 43 Gemechaniseerde Brigade woensdag een houten mammoet, die is gebouwd door genisten van 101 CBRN-compagnie uit Wezep. Het monument is onderdeel van een natuurspeelplaats die 43 Gemechaniseerde Brigade schonk. Een gezamenlijke toost waard.
Foto: 43 Gemechaniseerde Brigade

Studenten

Luitenant-generaal Mart de Kruif trapt zijn Landmachtdagen-roadshow af in Tilburg. Voor een zaal vol studenten spreekt C-LAS in een College Tour-gesprek over de krijgsmacht en de Nederlandse missies.
Foto: Evert-Jan Daniels

Zwaar

"Heel zwaar", vindt Sophie de gevechtsjas van soldaat-1 Dave. Die komt dinsdagochtend in de klas van Sophie vertellen over zijn werk als militair. De groep 8-leerling mag voor de klas Daves volgepropte jas aan. Ze krijgt ook nog zijn helm op en chest rig om. Zwaar, maar "ook heel bijzonder", vindt Sophie.
Foto: sergeant Hille Hillinga

Erasmus

Rotterdam wordt vaak gezien als de thuisstad van de mariniers. Woensdag is 11 Luchtmobiele Brigade er te gast voor de Landmachtdagen. Aan de voet van de Erasmusbrug kunnen (toekomstige) militairen zich woensdag eens heerlijk laten gaan.
Foto: sergeant Hille Hillinga

Warface

Het militaire vak heeft altijd al een bijzondere aantrekkingskracht gehad op stoere kids. Deze jonge Rotterdammer heeft zich tijdens de Landmachtdagen in zijn woonplaats laten camoufleren én inspireren: hij geeft zijn beste 'warface' prijs.
Foto: sergeant Hille Hillinga

Kameraad

Een rugtas van een echte landmachter kan een behoorlijke last zijn. Kameraadschap onder militairen betekent echter ook dat ze samen hun opdrachten voltooien. Een jonge Almeelder (rechts) ondervindt dat woensdagochtend aan den lijve.
Foto: Louis Meulstee