60e Nationale Taptoe blikt terug

Met tromgeroffel en hoorngeschal bewogen troepen zich van oudsher naar en op het slagveld. Te voet, te paard en zelfs per fiets. De Fanfare Bereden Wapens zet de traditie van het wielrijdersmuziekkorps voort. Het is een van de publiekstrekkers van de 60e Nationale Taptoe, van 25 tot en met 28 september in Ahoy Rotterdam.

Het muziekspektakel blikt op meerdere fronten terug. Zo staat de Taptoe stil bij 200 jaar Koninklijke Landmacht en 200 jaar Koninklijke Marechaussee. Maar de Netherlands Military Royal Tattoo geeft niet alleen een inkijkje in de krijgshistorie. Zo verzorgt onder meer het Korps Commandotroepen een spectaculaire demonstratie. Dit zijn de deelnemende orkesten:

 • Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso: regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers.
 • Kapel van de Koninklijke Luchtmacht
 • Marinierskapel: tamboers en pijpers Korps Mariniers, steel band
 • Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee
 • Fanfare Bereden Wapens
 • Fanfare Korps Nationale Reserve
 • Nederlands Politie Orkest
 • The Royal Oman Police Band
 • Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (België)
 • Koperensemble van La Musique Militaire Grand-Ducale Luxemburg
 • New Guard America (een rifle drill exhibition)
x

Win

De Defensiekrant geeft 5 keer 2 kaarten weg voor de Nationale Taptoe. Winnen? Stuur dan een e-mail naar defensiekrant@mindef.nl en vertel ons waarom jij deze 60e editie absoluut niet wilt missen. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.