14

Dit artikel hoort bij: Alle Hens 10

Sportief

Tekst LTZ 2OC (SD) Vanessa Strijbosch

x
x

Nieuw inschrijfsysteem sportevenementen

Alle sportevenementen van de krijgsmacht zijn vanaf 1 januari 2015 op een overzichtelijke wijze terug te vinden op 1 intranetpagina: 

sportevenementen.mindef.nl

Op deze site kan iedereen zich inschrijven voor diverse takken van sport. 

Vragen? Neem contact op met de sportcommissie CZSK | 

ELNTMARNS Ferry Jong | fc.jong@mindef.nl | of 06-10200349.

x

Vooruitblik grote sportevenementen

  • 20 november | OMK Cross Estafette     
  • 3 december | NMK Badminton
  • 7 januari | Nieuwjaarsloop (diverse locaties)
  • 15 januari | Marine Toernooi Zaalvoetbal
x

Indrukwekkende prestaties tijdens Marine Corps Marathon Washington

Na maanden van trainen was het op zondag 26 oktober zo ver voor de 30 personeelsleden van het CZSK. Zij namen deel aan de 39e Marine Corps Marathon (MCM) in Washington, georganiseerd door het United States Marine Corps (USMC). 

Ondanks de fantastische weersomstandigheden zorgde de 255 hoogtemeters in het parcours en de warmte aan het eind van de marathon voor enkele ontmoetingen met de welbekende man met de hamer. Dit resulteerde voor vele deelnemers in een extra uitdaging en groei van respect voor hen die de marathon afstand aflegden. Namens de Nederlandse delegatie zette de KPLTD Doede Everhardus op zijn eerste marathon een snelle tijd van 3 uur 14 minuten neer. Ook de prestatie van de enige vrouw in het gezelschap, Bootsman Henriëtte van Gemert, was bewonderenswaardig te noemen. Met een tijd van 3 uur 48 minuten bleef ze ruim onder de 4 uur. 

x

Beste been voor tijdens marathons

Atleten uit 27 landen streden om de titel van militair wereldkampioen op het Militair Wereldkampioenschap (MWK) Marathon. SMJRMARNALG Maurits Heikoop nam namens het CZSK deel. Binnen dit MWK vond tevens het Nationaal Militair Kampioenschap plaats. Van de 48 deelnemers uit de krijgsmacht was het merendeel afkomstig van het CZSK. 

Bij de dames wist Servela van de Langenberg beslag te leggen op de bronzen medaille met een persoonlijk record van 3 uur en 58 min. Ondanks dat hij niet in de prijzen viel bij het MWK wist Heikoop wel beslag te leggen op de gouden medaille binnen het NMK in de categorie veteranen 1 met een tijd van 2 uur en 50 min. De bronzen medaille in deze categorie werd gewonnen door Matthieu Magielsen in een persoonlijk record met een tijd van 3 uur en 26 min. 

x

Rennen en zwemmen onder tropische omstandigheden

500 meter zwemmen en 3 kilometer hardlopen. Het lijkt ogenschijnlijk wel te doen, maar onder de tropische omstandigheden was het nog best een sportieve uitdaging. Op 17 oktober vond het Caribische Defensie Kampioenschap Run Swim Run in Aruba plaats. 

KPLMARNALG Sebastiaan Wittenberg bereikte als eerste de finish in een tijd van 36 minuten en 42 seconden. Op de tweede plaats volgde op 11 seconden MARN 1 ALG Jorick Vredenborg. Op de derde plaats finishte SGTMARNALG Bas Caspers. 

x

Zwemmen van Klein Curaçao naar Curaçao

Een bijzondere zwemtocht in de Caribische Zee. Op dinsdag 21 oktober zwom LTZ1 Erwin Ruijsink van het eilandje Klein Curaçao naar Curaçao. Hij legde de ruim 13 kilometers in 3 uur en 36 minuten af en heeft hiermee de eerste officiële solo-oversteek op zijn naam gezet. 

Ruijsink zwom tijdens de oversteek onder begeleiding van een FRISC boot.Ruijsink is als marineofficier werkzaam als Hoofd van het Redding en Coördinatie Centrum (RCC) van de Kustwacht Caribisch gebied. Kustwachtmedewerker Andre Nottelman waagde eerder ook al de oversteek. Alleen werd zijn prestatie niet officieel vastgelegd. 

x