13

Dit artikel hoort bij: Alle Hens 10

De uitrusting van...

Wat is een militair zonder zijn of haar uitrusting? Vrijwel elke marinemedewerker beschikt erover. Maar, kunnen we de verschillende onderdelen ook herkennen? Bij welke specialistische functie binnen de marine horen deze uitrustingsstukken? 

Weet jij het? Mail je antwoord naar allehens@mindef.nl. Volgende maand maken we de functie bekend. 

Antwoord vorige editie: 

De uitrusting is van meteo-officier LTZ2OC Richard Tak

Reacties:

De redactie ontving wederom vele goede antwoorden. Een speciale vermelding voor: SMJR Hella Gort, ELT Gerben van Vliet (CLSK), LTZ2 Emiel Jorissen, Bert-Jan Zuidema en LTZ1 (TD) Lucas Leppink.

Het duurt dik 3 jaar voordat je in mijn functie operationeel ingezet kan worden.

Ik kan in situaties terecht komen waarin je snel moet kunnen schakelen. Ik heb geen gevaarlijk beroep, maar er zijn altijd risico’s. Het is aan mij om het gevaar te inventariseren en onderkennen.

Veiligheid is een onderdeel van onze cultuur. Daar hebben we zelfs aparte functionarissen voor.

4. Ik heb nooit echt in een situatie gezeten waarin ik mij onveilig voelde. Uiteraard heb ik wel te maken gehad met storingen of zijn er dingen stuk gegaan. Gelukkig hebben we voldoende training gehad waardoor we in dat soort situaties kalm kunnen blijven.

Ik zie onszelf als specialisten. We zitten in een niche markt. We zijn super operationeel. Inclusief oefeningen zijn we per jaar 3 tot 4 maanden van huis.

Ik heb 9 jaar gewerkt om mijn ‘uiltje’ te krijgen. Dat verdien je ook niet zomaar. Pas als je het ‘uiltje’ hebt, mag je opereren in het hoogste geweldsspectrum.