07

Dit artikel hoort bij: Landmacht 10

Landmachtcredo in beelden

Wereldwijd

Moed, toewijding en veerkracht. De kernwaarden waar de Koninklijke Landmacht voor staat, spatte in 2017 weer veelvuldig van de foto’s die het Mediacentrum Defensie wereldwijd maakte. In het laatste nummer van dit jaar brengen we 10 bijzondere beelden nog één keer voor het voetlicht.

Fotobijschrift: Monteurs op Camp Castor plaatsen de motor van een Bushmaster terug. De mannen van ‘herstel’ zijn essentieel voor de VN-missie in Mali. 

Goud

Paulus Mathijssen, oud-militair van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers, rent naar goud tijdens de Invictus Games in het Canadese Toronto.

Training

Een pantserinfanterist houdt zijn sector in de gaten tijdens een OVG-training op oefenterrein Pabrabe, Litouwen.

Nieuwsgierig

De eerste uitgestegen patrouille van Task Group Desert Falcon in Gao is niet alleen spannend, nuttig en leerzaam, maar ook gewoon heel erg leuk. Niet op de laatste plaats voor de nieuwsgierige bevolking. 

Vuursteun

De Charliebatterij van het Vustco beleeft een mijlpaal op het Artillerie Schietkamp: ze voert zelfstandig een heli-inzet uit in combinatie met het uitbrengen van grondgebonden vuursteun. 

Lesgeven

Jonge Nederlandse soldaten geven in Irak les aan Peshmerga’s die meerdere keren aan het front hebben gestreden en soms 50 jaar ouder zijn dan zijzelf.

Heropbouw

Landmachters steken hun handen uit de mouwen tijdens de heropbouw van Sint-Maarten, nadat orkaan Irma een spoor van vernieling over het eiland trok.

Voorbereiding

In het Belgische Marches en Famenne opereren Belgen en Nederlanders schouder aan schouder in de voorbereiding op de EU Battlegroup.

Bijdrage

Het Poolse leger draagt tijdens de internationale oefening Bison Drawsko onder meer bij met krachtige PT-91 tanks. 

Afgezet

Samen sterk. Nederlandse landmachters zijn in Noord-Mali zojuist afgezet door Chinooks van de luchtmacht.