Foto SGT Sjoerd Hilckmann, Johan van Leeuwen, Paris Hidden (video)

Militairen van de landmacht doen hun werk vaak onder extreme en ongewone omstandigheden. Wil jij profiteren van die militaire ervaring? Onze militairen zijn niet te beroerd om enkele tips met je te delen. Stel, je raakt de weg kwijt in een exotisch land? Wat moet je doen en wat moet je vooral laten? Jungle Warfare Instructeur Henk geeft in 5 afleveringen tips en tricks! Volg de hele serie wekelijks via Facebook.

Sergeant-1 Henk, B-compagnie 13 Infanteriebataljon, over zijn drive:

Volg op Facebook: De Jungle Warfare Instructor staat centraal in de eerste serie. Hierna volgen nog de monteur, de sportinstructeur en een 'Cyber-kapitein'.

“Ik ben begonnen bij de pantserinfanterie, maar achterin een YPR werd ik doodongelukkig. Ik wilde buiten zijn, de wereld over. Bij 11 Luchtmobiele Brigade vond ik die veelzijdigheid. Nu ben ik groepscommandant en jungle-instructeur. Overleven in de jungle is extreem. Communiceren is lastig. Het terrein zit vol hindernissen. Door dichte begroeiing zie je de vent naast je niet. Je wordt heel scherp op je drills. Dat vind ik mooi. Als we ooit in dit terrein worden ingezet, is het noodzakelijk te weten hoe je er het gevecht voert. In de jungle van Belize zijn geen paden. Elke route lopen wij uit veiligheid dus voor. Ik zou het mezelf nooit vergeven als er wat zou gebeuren met de cursisten. Als instructeur heb ik heel veel verantwoordelijkheid. Ik heb het er graag voor over. Niets mooiers dan donkergroen optreden.”