Man betrapt met €46.550,- in zijn bagage op Eindhoven Airport

Een Poolse man is aangehouden op Eindhoven Airport met €46.550,- aan contant geld in zijn bagage. Hij verklaarde dat hij het geld bij zich had om in België een aanbetaling te doen voor een Ferrari en een Mercedes AMG. Hij heeft die auto’s echter niet gekocht. De Marechaussee neemt aan dat het om crimineel verdiend geld gaat.

Feest in Amstelveen escaleert: Marechaussee op de stoep

Een feest op bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen is flink uit de hand gelopen. De politie en Koninklijke Marechaussee waren in groten getale aanwezig en hebben ruim 20 mensen aangehouden. Feestgangers raakten in gevecht met beveiligers en de politie moest meerdere keren optreden. Agenten werden bekogeld met stenen en delen van stoeptegels. Ook reed een man op agenten in.

Hond van prinses Beatrix blijkt allemansvriend

Labrador Asher, de hond van prinses Beatrix, blijkt een echte allemansvriend te zijn. Het dier liet zich gewillig aaien door 2 kinderen aan de poort van kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Een marechaussee verklapte dat Asher regelmatig naar de beveiligers loopt om ze gezelschap te houden. De hond mag af en toe vrij over het kasteelterrein lopen en neemt dan soms een enthousiaste duik in de hofvijver.

Man vlucht op Arnhems station over spoor; andere man betrapt met diamanten

De Marechaussee heeft 2 opvallende arrestaties verricht. Ze visten een illegale Vietnamees uit een internationale trein en betrapten bij Zevenaar een man met diamanten, contant geld en een vuurwapen.

5 aanhoudingen mensensmokkel: boten en pompen in de auto

In Noord-Limburg zijn 5 mensen opgepakt op verdenking van voorbereidende handelingen voor mensensmokkel. Zo vervoerden ze onder meer opblaasboten, luchtpompen, binnenbanden en zwemvesten.De  Koninklijke Marechaussee deed de aanhoudingen in  samenwerking met de Nederlandse en Duitse politie.

Ruim 400 arrestaties na klimaatactie Schiphol, onderzoek loopt nog

De Koninklijke Marechaussee heeft in totaal 413 klimaatactivisten aangehouden na een protestactie op het terrein met privéjets op Schiphol. Het onderzoek is nog in volle gang. Direct na de actie sprak de Marechaussee over ruim 200 arrestaties. Doordat sommige aanhoudingen pas later officieel konden worden geregistreerd, is dat aantal nog flink opgelopen, legt de woordvoerder uit. De 413 gearresteerde activisten zijn inmiddels allemaal weer vrij.