Marechaussee spoort meer verstekelingen op

Het aantal verstekelingen dat via Nederland illegaal naar Engeland probeert te reizen, is dit jaar flink gestegen. Er zijn nu al meer verstekelingen aangetroffen dan in heel 2015. Vorig jaar ging het om ongeveer 500 mensen; dit jaar zijn er tot en met september al 840 mensen aangetroffen. Vluchtelingen proberen vooral via de havens illegaal op vrachtwagens naar Engeland mee te gaan. Op die plekken voert de Marechaussee sinds juni 2015 extra controles uit.

Albanezen in koeltrailer

Bij Europoort zijn 10 Albanezen uit een koeltrailer gehaald. De chauffeur, een 27-jarige Roemeen, is opgepakt op verdenking van mensensmokkel. "De Albanese mannen zijn aangetroffen tussen pallets met fruit", zegt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee. "Ze hadden het koud, de koeltrailer was in werking. Onderzoek moet nu uitwijzen of er sprake was van een levensbedreigende situatie."

Wat doet de Koninklijke Marechaussee?

Op Schiphol ontkom je er niet aan: de medewerkers van de Koninklijke Marechaussee. Maar hoe ziet een werkdag van deze mannen en vrouwen er eigenlijk uit? "Elke dag hebben we te maken met verschillende mensen en culturen. Het ene moment zijn we bezig met hulpverlening en het andere moment met een aanhouding of ander incident", aldus Daniel (24). Bij het artikel was een link geplaatst naar het filmpje 'Een dagje KMarren met… de brigade Politie en Beveiliging' op Schiphol.

Agressieve vrouw overmeesterd

De Marechaussee heeft een 31-jarige vrouw opgepakt op Schiphol. Ze veroorzaakte onrust op een vlucht van Paramaribo naar Nederland. De Haagse vrouw was luidruchtig en agressief tegen haar medepassagiers en de crewleden. Het personeel probeerde de vrouw te kalmeren. Toen dat niet lukte, besloten ze haar met handboeien vast te maken aan haar stoel.

Italiaan dreigt vliegtuig neer te halen

Op Schiphol is een 25-jarige Italiaan aangehouden. De man insinueerde dat hij het vliegtuig waarmee hij wilde reizen zou neerhalen. Hij stond in de rij tussen andere passagiers voor een vlucht naar Venetië toen hij de insinuaties deed. De Italiaan moet zich later voor de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.

Verscherpte grenscontrole

De Koninklijke Marechaussee heeft een verscherpte grenscontrole gehouden op de A4 bij Ossendrecht. Vanwege de controle was één rijstrook afgesloten en mocht er maximaal 70 kilometer per uur worden gereden. Volgens een woordvoerder van de Marechaussee ging het om een reguliere controle. Sinds vorig jaar is het Mobiel Toezicht Veiligheid opgeschroefd vanwege de instroom van migranten.

Onderzoek naar uitgelekt filmpje

De Marechaussee onderzoekt hoe het kan dat bewakingsbeelden van mogelijk kasteel Drakensteyn, waar prinses Beatrix woont, op de site dumpert.nl zijn verschenen. Die beelden zijn geheim. Op het filmpje is te zien hoe een marechaussee bij een toegangshek 2 paaltjes de grond induwt zodat een auto maar binnen kan rijden. De man ziet niet hoe achter zijn rug het ene paaltje weer omhoog komt. Ook de automobilist heeft dat niet door. De auto knalt boven op het paaltje en zit daarna muurvast.

Iraaks gezin achter in bestelbus ontdekt

De Koninklijke Marechaussee heeft 2 mensen aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Bij een controle in Hoek van Holland werden achter in de bestelbus waarin het duo reed, 6 vreemdelingen aangetroffen. Een speurhond leidde de marechausseemedewerkers naar de vreemdelingen die waren verstopt in de laadruimte. Het gaat om een gezin met een dochter (18) en een zoon (11). Ook zat er een echtpaar in de bestelbus waarvan de vrouw enkele maanden zwanger bleek.

Man misdraagt zich in vliegtuig

Een 53-jarige man uit Den Haag zorgde tijdens een vlucht voor dusdanig veel overlast dat hij door de Marechaussee uit het vliegtuig moest worden gehaald. Het incident gebeurde op Rotterdam The Hague Airport. De vermoedelijk beschonken man zat in een vliegtuig dat vanuit Spanje was vertrokken. Hij scheen onder andere de bemanning en enkele medepassagiers bedreigd te hebben. Bij aankomst moest de zich hevig verzettende man door de Marechaussee uit het vliegtuig worden gehaald.