x
Parool

Loos alarm om telefoonhoesje

De Marechaussee op Schiphol heeft gezocht naar een vuurwapen. Een security-medewerker had tijdens een veiligheidsscan een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gezien en alarm geslagen. De Marechaussee schaalde onmiddellijk op en stelde een onderzoek in onder de passagiers bij de M-pier. Al snel bleek dat het om een telefoonhoesje ging met een afbeelding van een pistool.

x
NOS

KMar controleert grenzen extra vanwege vluchtelingen

De Marechaussee voert vanwege de vluchtelingenstromen meer mobiele controles uit aan de Nederlandse grenzen. De mobiele brigades krijgen hierbij hulp van de landmacht. Het is vooral de bedoeling om mensensmokkelaars op te pakken en de gebruikte routes van smokkelaars in kaart te brengen. Op pagina 2 en 3 van dit KMarMagazine leest u meer over dit onderwerp.

x
RTL Nieuws

Dode verstekeling gevonden in landingsgestel

Op Schiphol is in het landingsgestel van een vrachtvliegtuig een dode verstekeling aangetroffen. Het toestel was afkomstig uit Afrika. De Marechaussee heeft forensisch onderzoek verricht. Er werd op Schiphol ook een dode verstekeling aangetroffen in 2004. Toen werd het stoffelijk overschot van een 27-jarige Surinaamse man gevonden in het landingsgestel van een toestel vanuit Aruba.

x
NOS

Syriërs vast voor mensensmokkel

De Marechaussee heeft 2 Syriërs aangehouden op verdenking van grootschalige mensensmokkel naar Nederland. De 35-jarige hoofdverdachte en zijn 26-jarige neef zouden verantwoordelijk zijn voor de smokkel van honderden vluchtelingen vanuit Italië, Griekenland, Oostenrijk en Hongarije. De mannen opereerden vanuit Eindhoven. Ook werd een vrouwelijk familielid aangehouden. Zij zou contant geld voor de 2 mannen hebben bewaard. Het is voor het eerst dat een vanuit Nederland opererend smokkelnetwerk is ontmanteld.

x
RTV Noord-Holland

Schiphol-liefde bezegeld met bijzonder aanzoek

Als je elkaar op Schiphol hebt leren kennen én er allebei werkt, is de vertrekhal een heel logische keuze om een huwelijksaanzoek te doen. Nick, marechaussee op Schiphol, trommelde tientallen mensen op voor een flashmob en vroeg zijn vriendin Stav aan het einde van het verrassingsoptreden ten huwelijk. Ze antwoordde met ja.

x
Studio040

Vliegpersoneel Eindhoven alcoholvrij

Het vliegtuigpersoneel op Eindhoven Airport stapt zonder een slok op in het vliegtuig. Dat is gebleken uit een grote controle die is gehouden op de luchthaven. Het boordpersoneel werd onderworpen aan een alcoholcontrole door de Koninklijke Marechaussee en de politie. Iedereen slaagde voor de test. In de luchtvaart is maximaal 0,2 promille alcohol toegestaan. Daarnaast mag vliegend personeel vanaf 10 uur voor de vlucht geen alcohol nuttigen.

x
112groningen.nl

Opnieuw gevangenen op Eelde aangekomen

De Marechaussee heeft op Groningen Airport Eelde ondersteund bij de aankomst van gevangenen uit Noorwegen. De KMar had als taak om het luchthaventerrein te bewaken en beveiligen. Er is in Noorwegen een cellentekort. De Noorse gevangenen zijn overgebracht naar een gevangenis in Veenhuizen. In totaal komen 242 gevangenen richting Veenhuizen, verdeeld over 10 vliegtuigen.

x
Apeldoorndirect.nl

Diploma-uitreiking studenten Koninklijke Marechaussee

Op het Marktplein in Apeldoorn vond de diploma-uitreiking aan studenten van de Koninklijke Marechaussee plaats. De uitreiking was een bijzonder evenement en trok aardig wat bekijks. De geslaagde studenten werden in het zonnetje gezet door de Standaard Koninklijke Marechaussee, het Trompetterkorps KMar en vele studenten van de KMar die aanwezig waren.

x
RTV Noord-Holland

20 illegalen in vrachtwagen

Een groep van 20 illegalen uit Albanië heeft via IJmuiden geprobeerd Engeland te bereiken. De groep had zich verstopt in een vrachtwagen aan boord van de ferry naar Newcastle. De vreemdelingen werden betrapt in de haven van Newcastle. Er zijn 5 vluchtelingen achtergebleven in Newcastle, de anderen zijn met de boot teruggebracht naar IJmuiden. 

x
Omroep Brabant

2 mannen op Rotterdam The Hague Airport aangehouden

2 mannen uit Oudenbosch zijn op Rotterdam The Hague Airport door de Marechaussee opgepakt. De mannen stonden sinds de vondst van een hennepkwekerij in een huis in Zevenbergen als verdachten gesignaleerd. De Marechaussee heeft de verdachten overgedragen aan de politie. Na verhoor mochten de mannen naar huis.

x
Nu.nl

CKMar stapt over naar fiscus

De commandant van de Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Hans Leijtens, wordt de nieuwe hoogste baas bij de Belastingdienst. Hij volgt daar Peter Veld op, die sinds 2009 directeur-generaal Belastingdienst was. Leijtens gaat leiding geven aan de grote reorganisatie bij de Belastingdienst waarbij de komende jaren 5.000 medewerkers (1 op de 4) hun baan verliezen. Zij krijgen een andere baan aangeboden bij de Belastingdienst of elders binnen de Rijksoverheid.