03

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 08

Uitbreiding MTV [2/2]: de media-aandacht

Foto Phil Nijhuis, Paris Hidden (video) en Corina van Marm (montage)

KMar in de schijnwerpers

De uitbreiding van het Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) beheerste vorige week even het nieuws. De maatregel is een direct gevolg van de grote stroom migranten naar Nederland. Doel is niet om vluchtelingen te weren, maar om mensensmokkelaars te stoppen en mensonterende omstandigheden te voorkomen.

Dat de media bovenop dit onderwerp zitten, is vanzelfsprekend. Het is op dit moment één van de belangrijkste nieuwsitems in de wereld. Toen bekend werd dat de KMar extra ging controleren, stond de telefoon bij persvoorlichting meteen roodgloeiend. Om alle media te woord te kunnen staan, koos de KMar ervoor zowel schrijvende pers als televisieploegen tegelijk uit te nodigen. De controle bij Babberich was de eerste in een reeks extra controles met ondersteuning van de landmacht, dus de toegestroomde pers kreeg een primeur.

Weten hoe druk de persvoorlichters ermee waren? Bekijk de video.

NOS, RTL Nieuws, ANP, Hart van Nederland, De Telegraaf: journalisten en fotografen verdrongen zich bij de vrachtwagens voor mooie shots. En dat viel op zo’n druilerige dag niet bepaald mee.