x

@lgenleijtens: Intensivering mobiel toezicht in de grensstreek. #marechaussee met de Duitse politie, de Douane en de #Landmacht. Super samenwerking.

x

Vanwege de verhoogde instroom van vreemdelingen heeft de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie besloten om de controles Mobiel Toezicht Veiligheid van de Koninklijke Marechaussee verder uit te breiden. Doel is het onderkennen van illegale migratie en het aanpakken van mensensmokkelaars. Normaal gesproken zou zo’n uitbreiding niet mogen, maar het vreemdelingenbesluit voorziet in een artikel dat onze mogelijkheden om bijvoorbeeld wegvervoer en treinen te controleren tijdelijk verdubbelt (voor wie het het wil opzoeken: artikel 4.17b). Dat we dat in de huidige tijd niet zomaar van de grond krijgen moge duidelijk zijn. Veel collega's uit het land zorgen namelijk nog altijd voor de dagelijkse Hoog Risico Beveiliging bij veel objecten in de Randstad en ook op andere plaatsen is het topdrukte. Daarom zijn we met andere defensieonderdelen een unieke samenwerking aangegaan. Om te beginnen helpt de Landmacht ons momenteel bij onze controles. Dat is voor iedereen even wennen, maar gelukkig zag ik met eigen ogen uiterst gemotiveerde en heel professionele 'groene' collega's die ons tijdelijk uit de brand helpen. Waarvoor dank en hulde!

x