14

Dit artikel hoort bij: Alle Hens 02

Sportief

x
x

Opkomende evenementen:

18 maart  NMK Cross Country (4 en 10 km), Ermelo

18 maart  MK Volleybal (6 tegen 6), Den Helder

24 maart  NMK Schermen, Oirschot

1 april  NMK Zaalvoetbal, Den Helder

Inschrijven Intranet: http://sportevenementen.mindef.nl

x

Sportambassadeurs gezocht

Iedere afdeling of eenheid heeft fanatieke sporters die andere werknemers enthousiasmeren om mee te gaan bewegen. Wij zijn op zoek naar deze mensen, die als sportambassadeur meer marine personeel aan het bewegen krijgt. Heb je passie voor sport en wil je helpen deze doelstelling te verwezenlijken? Neem contact op met SGTMARNALG Patrick Makaske,  PM.Makaske@mindef.nl.

x
x

Marine Corps Trials: lief en leed delen door toewijding en competitie

marine_corps_trials

Meer dan 500 gewonden, geblesseerde of door ziekte gevelde mariniers namen afgelopen week deel aan de Marine Corps Trials in San Diego, Californië. Onder hen 9 Nederlandse mariniers, die indiviueel of als team uitkwamen op diverse sportonderdelen.

Dit jaar nodigde het US Marine Corps 14 NAVO-landen uit. Gedurende 12 dagen namen ze deel aan dit indrukwekkende evenement dat in het teken staat van sport en bovenal het in contact komen met lotgenoten en het uitwisselen van ervaringen. De trials maken deel uit van het Wounded Warrior Athlete Reconditioning programma. Het sportevenement draait niet zozeer om presteren, maar des te meer om het delen van lief en leed met lotgenoten door middel van humor, enthousiasme, toewijding en competitie. Het motto van de Marine Corps Trials is dan ook: ‘still in the fight’.

De 9 mariniers namen deel aan de onderdelen zwemmen, track & field, schieten, boogschieten en zitvolleybal. Adjudant-onderofficier van de mariniers John de Ruiter haalde de bronzen medaille met boogschieten. Tijdens het zitvolleybal wonnen de mariniers 3 wedstrijden, verloren er 1 en veroverden hiermee de zilveren medaille. Tijdens het laatste onderdeel, dat bestond uit zwemmen, viel het Korps Mariniers ook in de prijzen met een bronzen medaille.

IJzige kou tijdens het OMK schaatsen

Enkel sneeuw ontbrak tijdens het Open Militair Kampioenschap schaatsen. Met een gevoelstemperatuur dik onder nul, was de staat van het ijs goed genoeg in Biddinghuizen om het kampioenschap door te laten gaan.

Met 123 deelnemers, van wie 31 afkomstig van het CZSK, kon het kampioenschap rekenen op een prima opkomst. De locatie van het kampioenschap (FlevOnice) beschikt over een 400 meter baan en een buitenbaan die 2.500 meter lang is. Uitstekend om de afstanden van 20 kilometer (8 ronden) en 40 kilometer (16 ronden) te volbrengen.

In de afstand tot 20 kilometer werd KLTZAR Allard van der Sluis eervol tweede op slechts 1 seconde afstand van de winnaar. Met een tijd van 42 minuten en 53 seconden legde hij beslag op het zilver in de categorie veteranen (vanaf 36 jaar). Ook in de categorie senioren (t/m 35 jaar) wist het CZSK het zilver mee naar huis te nemen. Deze was voor ELNTMARNS Ferry Jong. In de afstand tot 40 kilometer veroverde LTZ2OC David Boom het brons in een tijd van 1 uur 27 minuten en 51 seconden.

CZSK grossiert in prijzen tijdens NMK zwemmen

Het zwemteam van het CZSK mocht de prijzenkast aanvullen met 7 keer goud, 14 keer zilver en 15 keer brons op het Nationaal Militair Kampioenschap Zwemmen. Het kampioenschap vond op 4 maart plaats in Aquacentrum het Heersdiep te Den Helder.

Naast deze prijzenregen is er een nieuwe talentvolle CZSK zwemmer gescout voor de militaire zwemequipe van het Bureau Internationaal Militaire Sport. LTZ2 Geertje Oskam maakt vanaf nu deel uit van de militaire equipe.

KIM Cross: een crossrun van formaat!

Al tientallen jaren vormt de KIM Cross een onderdeel van de Adelborsten opleiding op het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. Sinds een paar jaar is de cross opengesteld voor de gehele krijgsmacht en haar burgerpersoneel. Dat resulteerde dit jaar in een deelnemersveld van 250 mannen en vrouwen.

De cross bestaat uit twee verschillende afstanden. De 4,2 kilometer en de 8,2 kilometer. Onder de deelnemers bevond zich ook de burgemeester van Den Helder, Koen Schuiling. Met het traditionele kanonschot gaf de burgemeester het startsein waarna hij zich bij de renners aansloot.

SMJRMARNALG Peter Rietveld was erop gebrand om dit jaar zijn lijstje compleet te maken. Hij wist namelijk nog nooit de KIM Cros te winnen. Alle andere loopevenementen op de KM Sportkalender zette hij wel op zijn naam. Echter, KPLMARNALG Leon Stokkel, stak hier een stokje voor. Met een minimaal verschil van 22 seconden zette Stokkel de snelste overall tijd op de 8,2 km neer met 32 minuten en 31 seconden.

In de categorieën van de adelborsten veroverde KADBZ Annabell Weinans (19 min. 11 sec) bij de dames op de 4,2 kilometer het goud. Bij de heren (8,2 kilometer) was deze eer weggelegd voor KADBM Erik-Paul Jonge (34 min. 9 sec). Ook bij de dames op de lange afstand (8,2 kilometer) greep een adelborst naar het goud, deze was voor ADBZ Hilke Mensonides (43 min. 48 sec).