Tekst Arno Marchand

Alternatieve leeswijzer: voor en door luchtmachters

x
Leestijd: 1 minuut

Thuisblijven tijdens corona, voorjaarsvakantie, gewoon ’s avonds of in het weekend: momenten genoeg om te lezen. Geen inspiratie voor een goed boek? Geen probleem. De luchtmachtleiding stelde samen met een aantal collega’s in het land een CLSK Reading List op. In de eerste editie vindt u de Top 6 aanbevolen boeken door de Luchtmachtraad.

Ontwikkeling en verbreding van de geest

Een dergelijke leeslijst zou bijdragen aan de ontwikkeling en verbreding van de geest; een belangrijk aspect voor de voorbereiding op daadwerkelijke inzet. Dat vond generaal Al Gray van het US Marines Corps die de eerste commandantenleeslijst al in 1989 introduceerde. Hij daagde daarmee alle lagen en rangen van de mariniers uit zich te blijven ontwikkelen in hun vakgebied en werk. De luchtmachtleiding wil deze gedachtegang volgen en luchtmachters iets vergelijkbaars bieden.

CLSK Reading List

De volledige leeslijst bestaat uit 8 categorieën met 17 aanbevolen boeken, van airpower en strategie, tot aan de wereld om ons heen. Bij ieder boek staat een korte omschrijving. Deze volledige leeslijst is samen met de Top 6 te vinden op het luchtmacht intranetportaal onder het (blauwe) kopje ‘Publicaties’ > ‘Aanbevolen literatuur’.