Marechaussee houdt militair aan voor verboden wapenbezit

De Koninklijke Marechaussee heeft een militair aangehouden in zijn huis in Barneveld voor verboden wapenbezit. Er zijn meerdere wapens aangetroffen. Om wat voor wapen(s) het gaat, kan een woordvoerder van de Marechaussee nog niet zeggen. Eerder op de dag verschenen meerdere auto's van de Marechaussee in de straat. Zo'n 15 agenten verzamelden zich en sloten de directe omgeving van de woning af met rood-witte linten. Binnen in de woning is onderzoek gedaan. De bewoner is aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet wapens en munitie.

Collega’s van de brigade Veluwe zijn momenteel in Noorwegen aan het werk. Ze plaatsten onderstaande foto’s op instagram.

Koninklijke Marechaussee wil duidelijkheid van Britten over aangespoelde migrantenboten: "Opmerkelijk"

De Britse autoriteiten zijn door de Koninklijke Marechaussee om informatie gevraagd over de lege migrantenbootjes die op de Nederlandse stranden aanspoelden. De KMar wil duidelijkheid over de markering, de achtergrond van onderschepte vluchtelingen en mogelijke link met lopende onderzoeken naar mensensmokkel via de Noordzee. Dit laat Robert van Kapel van de KMar weten, naar aanleiding van het nieuws dat afgelopen week in ieder geval 5 lege rubberboten zijn aangetroffen in de Nederlandse wateren, waarvan 2 in Noord-Holland. In ieder geval in één boot lagen nog persoonlijke spullen van de opvarenden.

Marechaussee houdt Roemeense chauffeur aan voor mensensmokkel

Bij een controle in Venlo heeft de Koninklijke Marechaussee een Roemeen aangehouden. De man vervoerde in zijn bus 3 personen zonder reisdocumenten. Tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) zagen marechaussees dat in de auto van de Roemeen 3 andere personen zaten. Toen de chauffeur aan de kant was gezet bleken zijn passagiers over geen enkel reisdocument te beschikken. Volgens de chauffeur zou hij het drietal moeten afleveren in Duinkerken. Hij verklaarde de man, vrouw en kind niet te kennen. Hierop besloot de marechaussee de man aan te houden voor mensensmokkel.

Korte tijd geen treinen op traject Rotterdam vanwege 'treinsurfer'

Het treinverkeer tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Zuid heeft enige tijd stilgelegen vanwege een 'treinsurfer'. "Er is een persoon bovenop de trein meegereisd. Levensgevaarlijk! Daarom is de stroom van de bovenleiding gehaald", meldde spoorbeheerder ProRail op Twitter. De marechaussee verrichtte een arrestatie op station Rotterdam Zuid. Door de stremming lag ook het internationale treinverkeer rond Rotterdam enige tijd stil.

Vrouw omzeilt beveiliging Rotterdam The Hague Airport en vliegt mee naar Spanje

Een vrouw is er in geslaagd ongezien de beveiliging van Rotterdam The Hague Airport te omzeilen. Ze stapte op een Transavia-vlucht en vloog mee naar Spanje. Na een tussenlanding in Madrid is ze gearresteerd. Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee bevestigt dit verhaal. Pas na het terugkijken van camerabeelden zag de marechaussee dat de vrouw zonder controle langs de beveiliging was gekomen. Daarop werd de gezagvoerder van de Transavia-vlucht verteld dat er een verstekeling aan boord zat. Het vliegtuig maakte vervolgens een tussenlanding in Madrid. Daar hielden Spaanse agenten haar aan.