Nederlanders willen massaal het leger in: sollicitaties met 54% toegenomen

Meer Nederlanders willen in het leger. In de week na de Russische inval in Oekraïne is het aantal sollicitanten bij Defensie met 54% toegenomen. Het gaat om mensen die meteen aan de slag willen. Minister van Defensie Kajsa Ollongren is daar blij mee. ”We hebben echt mensen nodig!” De sollicitaties vonden plaats voor banen bij de commando’s, de Marechaussee, de luchtmobiele brigade en de infanterie. Ook is er veel belangstelling om reservist te worden. In totaal dienden 736 mensen afgelopen week een digitale sollicitatie in.

Onderzoek EOD, loos alarm

Brigade Politie en Beveiliging Schiphol: “We ontvingen een melding dat 2 speurhonden van een particulier beveiligingsbedrijf, een melding hadden gemaakt op 2 postpakketten. Hierop is onze Teamleider Explosieven Verkenning (TEV) ter plaatse gegaan en is vervolgens de EOD in kennis gesteld. Na onderzoek door de EOD, werd alles vrijgegeven en bleek het loos alarm te zijn."

Passagiers uit vliegtuig op Eindhoven Airport gehaald: rook in cockpit

Zo'n 170 passagiers zijn uit een vliegtuig op Eindhoven Airport gehaald. Er hing rook in de cockpit en de technische ruimte. Het vliegtuig van Transavia stond rond kwart voor 8 op het punt te vertrekken naar het Spaanse Alicante toen de rook werd ontdekt. Diverse hulpdiensten werden opgeroepen, maar uiteindelijk bleek er sprake van een technische storing, liet een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee weten. De brandweer kon binnen een half uur terugkeren naar de kazerne. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost is alles volgens de procedures verlopen.

Overlast bij tankstation

Brigade Veluwe: "We kregen een melding van overlast bij een tankstation. De melder gaf aan dat een persoon vervelend gedrag vertoonde en onder invloed leek te zijn. Wij zij ter plaatse gegaan en zagen de desbetreffende persoon in een voertuig zitten met lachgastanken en een ballon in zijn mond. De persoon is, na een goed gesprek, te voet naar huis gegaan in verband met het niet hebben van een rijbewijs. Daarnaast heeft de persoon een bon gekregen voor het niet tonen van zijn legitimatiebewijs."

118 kilo cocaïne tussen bevroren vis op Schiphol

In een lading met bevroren vis bleek 118 kilo cocaïne verstopt te zijn. Het ging om een vrachtzending die afkomstig was uit Suriname. Een gecombineerd team van de Marechaussee, FIOD en Douane probeert te achterhalen wie er achter de drugssmokkel zit.

Man voor 8e keer aangehouden zonder geldig rijbewijs

Brigade Zevenaar:Collega’s waren bezig met een reguliere MTV-controle op de Nieuwe Rijksweg bij Beek Ubbergen. Tijdens deze controle controleerden zij een personenauto met 2 inzittenden die net de grens gepasseerd was. De bestuurder, een 41-jarige man uit Helmond, bleek na controle nog gesignaleerd te staan voor het uitzitten van een straf van 58 dagen. Ook had hij een andere veroordeling open staan om € 807,- te betalen te vervangen voor 13 dagen hechtenis. De bestuurder gaf aan niet te kunnen betalen. Tijdens de controle kregen de collega’s het vermoeden dat de bestuurder onder invloed verkeerde van verdovende middelen. Na de speekseltest bleek hij onder invloed van THC, amfetamine en cocaïne. Ook bleek het rijbewijs van de bestuurder al sinds 2016 ongeldig verklaard te zijn. De man blijkt hardleers want dit was al de 8e keer dat hij voor het rijden met ongeldig rijbewijs aangehouden was. Dit bleek nog niet alles te zijn. De kentekenplaten die op het voertuig zaten bleken vals en het voertuig had al sinds 2020 geen tenaamstelling meer (spookvoertuig). Het voertuig is inbeslaggenomen."

Marechaussee houdt drugssmokkelaars aan op Schiphol

Het drugsteam op Schiphol heeft 2 vrouwelijke verdachten aangehouden, die pakketten met cocaine op hun lichaam hadden geplakt. Ze werden onderschept bij een securitycontrole op de luchthaven. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris die hun bewaring heeft bevolen. De vrouwen blijven dus voorlopig vastzitten.

Amsterdammer (55) opgepakt vanwege betasten vrouwen in pashokjes

De Koninklijke Marechaussee heeft een 55-jarige Amsterdammer opgepakt. Hij zou meerdere vrouwen onzedelijk hebben betast in pashokjes. Dat zou in verschillende steden en in verschillende winkelketens zijn gebeurd. Rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee werkten tijdens het onderzoek samen met meerdere afdelingen met zedenrechercheurs van de politie.

10 Albanezen aangetroffen in trailer

Brigade Noord-Holland: “De Koninklijke Marechaussee heeft in IJmuiden 10 Albanezen aangetroffen in een vrachtwagentrailer. Een van de migranten was een hoogzwangere vrouw. De Albanezen werden ontdekt tijdens een uitreiscontrole bij de ferry van IJmuiden naar Newcastle. Ze zijn vermoedelijk via het dekzeil het ruim binnengeklommen."

Marechaussee neemt op A2 pantserwagens met munitie in beslag

De Marechaussee heeft op de A2 bij Gronsveld, ten zuiden van Maastricht, 2 pantserwagens in beslag genomen. Ook de truck met trailer, die de pantserwagens vervoerde, is ingenomen. De bestuurder is aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ontdekte dat een deel van de munitie aan boord van de pantservoertuigen scherp was, dus niet onklaar was gemaakt. Volgens de woordvoerder was het transport onderweg naar het Verenigd Koninkrijk.

2 aanhoudingen op verdenking van witwassen

De Koninklijke Marechaussee heeft een Chinese vrouw en een dag later een Nederlandse man aangehouden op verdenking van witwassen. De Chinese bleek tijdens een reguliere controle van de Douane € 390.000,- in haar koffer te vervoeren.

De Nederlander wilde naar Dubai reizen en bleek 2 dure horloges met een geschatte waarde van zo’n € 200.000,- en dure merkkleding bij zich te hebben. Op basis van de verklaringen van beide personen rees het vermoeden dat ze zich schuldig maakten aan witwassen. Ze konden niet aannemelijk maken hoe zij aan het geld of goederen kwamen.

Beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek door een rechercheteam van de Marechaussee, dat zich richt op witwassen en criminele geldstromen via Schiphol.