Heftige achtervolging gestolen auto eindigt tegen boom

De Marechaussee heeft 2 mannen na een heftige achtervolging in de boeien geslagen. In Berg en Terblijt kwam een einde aan een achtervolging toen de vluchters tegen een boom botsten. De Marechaussee kwam de 2 mannen op het spoor tijdens een patrouille. Hun auto viel op omdat de maximumsnelheid werd overschreden. Na een check bleek de auto als gestolen gesignaleerd te staan. De Marechaussee besloot een stopteken te geven. Voor het tweetal reden om er met hoge snelheid vandoor te gaan.

Marechaussee rolt Nederlandse online drugswinkel op

De Marechaussee heeft in mei en juni 6 Nederlanders gearresteerd. Ze beheerden een online drugswinkel. De personen zijn afkomstig uit Haarlem, Lelystad en Hilversum en zijn tussen de 21 en 55 jaar oud. Bestellingen werden via gebruikelijke pakketdiensten verstuurd, verhuld als pakketjes van gewone webshops. Bij 11 doorzoekingen van huizen en bedrijfspanden is ongeveer 70 kilo aan drugs aangetroffen. Ook werden geldtelmachines, 35.000 euro en een vuurwapen gevonden. Het onderzoek begon vorig jaar, nadat de Douane verschillende pakketten met drugs aantrof.

Levens voor een lijntje

Bolletjesslikkers reizen nog volop naar Schiphol. Als de 'pakezels' worden gepakt - zoals vorig jaar 514 keer het geval was - is ontkennen onzinnig: het bewijs dragen ze immers in zich. Van bolletjesslikkers die op Schiphol worden aangehouden, is de reactie vrijwel altijd dezelfde. Geen verontwaardiging. Geen luid protest. Geen agressie.

No Surrender-lid opgepakt in vliegtuig

De Koninklijke Marechaussee heeft een 30-jarig landelijk kaderlid van motorclub No Surrender aangehouden in een vliegtuig op Schiphol. De man, afkomstig uit Hulst, wordt verdacht van het mishandelen en ontvoeren van een 36-jarige Bredanaar bij de Ikea in Breda. 

Extra controles bij alleen vliegen met kind

Een vader of moeder die deze zomer met een minderjarig kind op vakantie gaat, moet extra tijd uittrekken bij vertrek vanaf Schiphol. Als een ouder of grootouders alleen met hun kind of kleinkind op reis gaan, moeten ze toestemming hebben van de beide ouders om het land uit te kunnen. Om internationale kinderontvoering te voorkomen controleert de Koninklijke Marechaussee of deze toestemming er is.

Vrijgezellenfeest begint meteen met handboeien

Het vrijgezellenfeestje van een groepje Italiaanse mannen in Amsterdam is meteen goed begonnen. De 13 mannen werden na vervelend gedrag in het vliegtuig bij aankomst op Schiphol uit het vliegtuig geplukt. Tijdens de vlucht uit Napels gedroegen de jongemannen zich vervelend en agressief. De bemanning van het vliegtuig vond het blijkbaar reden genoeg om de Marechaussee op Schiphol in te lichten.

Caravandieven slaan op de vlucht

2 caravandieven zijn dinsdagnacht op de A67 bij Venlo ontsnapt aan een controle van de Koninklijke Marechaussee. De 2 automobilisten lieten op hun vlucht twee caravans met Brits kenteken achter. Beide caravans zijn gestolen in Duitsland. De verdachten werden omstreeks 4.00 uur in auto's met Brits kenteken door de Marechaussee aangehouden. De bestuurders negeerden het stopteken, waarna de Marechaussee meteen de achtervolging inzette.

'Verwarde man' steelt legertruck voor joyride

Een 21-jarige man uit Veldhoven heeft maandag een legertruck gestolen van de basis in Oirschot voor een joyride. Dat meldt de Marechaussee op Facebook. De man had een toegangspas voor de basis en de universele sleutel van de truck gestolen uit de rugzak van een militair die bezig was met een oefening op de hei.

Paleistuin kort afgesloten na vondst verdachte envelop

De Paleistuin in Den Haag is enige tijd afgesloten geweest, omdat er een verdachte envelop is gevonden. Uit onderzoek bleek dat die geen gevaarlijke stoffen bevatte. "Die envelop ligt op een plaats waar die niet hoort te zijn. Dat is reden voor verder onderzoek", zei een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.