03

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 05

De 12 mooiste foto's van…

...de buitensportaccommodatie op het OTCKMar

Het achterterrein van het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn heeft de afgelopen jaren een gedaanteverwisseling ondergaan. Lag het terrein achter gebouw 55 er eind 2014 nog leeg en verlaten bij, nu is er een spiksplinternieuwe buitensportaccommodatie verrezen. De klimtoren, internationale hindernisbaan, multifunctionele sportvelden, beachvolleybal-veld, handgranaatbaan en diverse andere sportfaciliteiten zijn onderdeel van het Masterplan om de Koning Willem III/Frank van Bijnenkazerne te renoveren en herstructureren. Eind januari werd de accommodatie officieel geopend.

Het sportterrein doet vanwege de gebruikte materialen en groenvoorzieningen landelijk aan. De 20 meter hoge klimtoren, met inwendige trap, is de blikvanger. Studenten en IBT-instructeurs (in opleiding) kunnen de toren gebruiken voor grensverleggende activiteiten, zoals tokkelen, abseilen en uiteraard klimmen. Daarnaast springt de hindernisbaan in het oog. Maar liefst 20 obstakels kunnen opvolgend maar ook afzonderlijk worden genomen om zowel de groene militaire als blauwe politionele vaardigheden te trainen. Begin mei bezocht KMarMagazine het sportterrein en woonde een sportles bij voor toekomstige IBT-instructeurs. Hieronder staan voor u de 12 mooiste foto's op een rij.

Tekst: Robert den Hartog   |   Foto's: sergeant-majoor Eva Klijn