x
Nu.nl

'Engelse grenswachters in Hoek van Holland'

De Britse grenswacht, de Border Force, moet volgens het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken ook in Nederland aan de slag kunnen. Door de vondst van bijna 70 illegale migranten in een vrachtwagen in de haven van Harwich kreeg staatssecretaris van Immigratie, James Brokenshire, een stortvloed van vragen over zich heen in het Britse parlement. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) staat open voor verdere samenwerking, maar vindt een vergelijking tussen Hoek van Holland en de Franse havenplaats Calais onzin.

x
blikopnieuws.nl

Verdachte mensensmokkel aangehouden

Tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid heeft de KMar in de internationale trein van München naar Amsterdam een 28-jarige mensensmokkelaar aangehouden. In dezelfde trein werden 7 illegale vreemdelingen aangetroffen. De man van Syrische afkomst wordt ervan verdacht de 4 Eritreeërs en 3 Syriërs naar Nederland te hebben gesmokkeld. De mannen en vrouwen zijn tussen de 16 en 47 jaar. Ze gaan naar het aanmeldcentrum in Ter Apel.

x
De Telegraaf

Schoonmakers Schiphol opgepakt

De Koninklijke Marechaussee heeft 5 werknemers van een schoonmaakbedrijf opgepakt, dat actief is op Schiphol. De schoonmakers worden ervan verdacht voornamelijk luxegoederen te hebben gestolen uit tax-free trolleys in vliegtuigen. De trolleys werden volgens de Marechaussee geopend tijdens het schoonmaken van een vliegtuig. Soms namen de schoonmakers ook eten en drinken uit de trolleys weg. De gestolen waar werd vervolgens op internet te koop aangeboden.

x
NRC

Vluchtelingen bij Hoek van Holland verdubbeld

Het aantal vluchtelingen dat is opgepakt terwijl ze van Hoek van Holland probeerden over te steken naar Groot-Brittannië is nu al net zo hoog als heel vorig jaar. Het gaat om ongeveer 220 migranten die in de eerste 5 maanden van dit jaar of in Nederland of in Groot-Brittannië zijn aangetroffen terwijl ze de oversteek probeerden te maken. De cijfers komen van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

x
NOS

68 illegalen teruggestuurd naar Nederland

De 68 illegalen die zijn gevonden op een ferry in de Engelse havenplaats Harwich zijn teruggestuurd naar Nederland, zegt de Marechaussee. De groep kwam uit Hoek van Holland en had zich verstopt in 4 Poolse vrachtwagens. Het zijn 35 Afghanen, 22 Chinezen, 10 Vietnamezen en een Rus. Onder hen zijn twee zwangere vrouwen en 15 kinderen. De ferry was niet gecontroleerd, omdat er geen aanwijzingen voor waren.

x
RTV Rijnmond

8 illegalen in vrachtwagen Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft 8 illegalen gevonden in een vrachtwagen in Hoek van Holland. De groep wilde met de boot naar Engeland. De Marechaussee kwam de migranten op het spoor nadat ze informatie had gekregen over mogelijke mensensmokkel. De 8 werden gevonden met een speciale migratiehond. Het gaat om mannen uit Albanië tussen de 14 en 22 jaar. De 26-jarige Ierse vrachtwagenchauffeur is aangehouden voor mensensmokkel.

x
RTV Noord

4 wapens gevonden op vliegveld Groningen

Bij een grote controle op Groningen Airport Eelde heeft de KMar tijdens een grote controle 4 wapens aangetroffen. Het gaat om een ploertendoder, een knipmes, een gasdrukpistool en een koksmes. Het pistool lag in de auto van een 34-jarige man uit Hoogezand. Hij is aangehouden. De anderen hebben afstand gedaan van hun wapens. Er werden in totaal 200 voertuigen gecontroleerd en 500 mensen gefouilleerd.

x
Omroep West

Arrestaties in Hongarije voor uitbuiten prostituees

Op 4 adressen in de rosse buurten van Den Haag zijn huiszoekingen gedaan. Er zijn misstanden geconstateerd. In Hongarije zijn daarop 3 mannen aangehouden voor uitbuiting van vrouwen in Den Haag. De actie is een samenwerking van de Koninklijke Marechaussee en de Hongaarse politie. De verdachten zijn een vader en zoon van 52 en 37 jaar en een man van 28 jaar. Naar verwachting levert Hongarije de verdachten uit aan Nederland.

x
De Telegraaf

3 aanhoudingen bij grote bussencontrole

Bij een grote internationale bussencontrole zijn 3 verdachten aangehouden. 2 omdat ze illegaal in het land waren, de derde had een vals paspoort. Tijdens de controle bij diverse grensovergangen werden in totaal 42 bussen en 800 reizigers gecontroleerd. De actie werd uitgevoerd door Koninklijke Marechaussee, politie en douane en was vooral gericht op drugssmokkel, mensenhandel en het illegaal over de grens brengen van geld en goederen.

x
RTV Utrecht

VVD Soest wil Marechaussee tegen overlast jeugd

De VVD-fractie in de gemeente Soest stelt voor om de Koninklijke Marechaussee in het gebied te laten patrouilleren tegen de jeugdoverlast in het dorp. De laatste tijd vinden er veel vernielingen plaats, onder meer op het terrein van de voormalige vliegbasis. Hekken en borden worden stukgemaakt en met brommers zou er door broedplaatsen van vogels worden gescheurd.