x
Nu.nl

Verstekelingen Doorman overgedragen KMar

Nu.nl publiceert een bericht over 3 verstekelingen aan boord van het marineschip Karel Doorman, die zijn overgedragen aan de KMar. De Marechaussee heeft de 3 indringers van boord gehaald kort voor het schip in Den Helder aanlegde. De Karel Doorman kwam terug van een missie in West-Afrika, waar het hulpgoederen voor de strijd tegen ebola heeft gebracht. Op de terugweg waren de 3 mannen in de haven van de Senegalese hoofdstad Dakar via de touwen op het dek geklommen en verschansten zich in onder meer een reddingsboot.

x
Blikopnieuws.nl

Mensensmokkel en vervalste documenten

De Koninklijke Marechaussee heeft tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV)-controle 2 mannen aangehouden die worden verdacht van mensensmokkel en het bezit van vervalste documenten. Dat meldt blikopnieuws.nl. Marechaussees controleerden op de A12 ter hoogte van Babberich een Duitse personenauto. Uit onderzoek bleek dat de documenten van de bijrijder vervalst waren. De KMar hield de bestuurder aan op verdenking van mensensmokkel.

x
Nu.nl

Diefstal van taxfree artikelen

De KMar heeft op Schiphol 4 mannen in de leeftijd van 27 tot 43 jaar uit de regio Amsterdam aangehouden voor diefstal van taxfree artikelen uit vliegtuigen. Nu.nl bericht dat de Marechaussee in de woning van 2 mannen dure horloges, armbanden en pennen met een totale waarde van enkele tienduizenden euro's aantrof. De 2 werkten bij een luchtvaartmaatschappij. De andere 2 mannen boden de artikelen aan op internet.

x
Omroep Gelderland

Marechaussee houdt auto met munitie aan

Omroep Gelderland meldt dat de Marechaussee na een achtervolging 3 Arnhemmers heeft aangehouden. Ze zaten in een auto met munitie in de kofferbak. De auto reed vol gas langs een controle op de A12. Na een korte achtervolging kon de auto aan de kant worden gezet. De 21-jarige bestuurder verklaarde dat de munitie van hem was. Het vermoeden bestond dat er een vuurwapen uit de auto was gegooid. Daarom werd urenlang met speurhonden de berm uitgekamd. Er werd niets gevonden.

x
RTL Nieuws

KMar onderschept 794 kilo cocaïne

RTL Nieuws geeft aandacht aan de vondst van 794 kilo cocaïne. De drugs heeft een handelswaarde van ruim 28 miljoen euro. Een 27-jarige man uit Amsterdam is aangehouden. Marechaussees zagen tijdens een controle een zilveren bestelbus rondrijden. Het busje viel op omdat het langzaam en voorzichtig door de bochten reed, waarbij opvallend veel werd geremd. Ze besloten de bestuurder van de bus staande te houden. In de laadruimte zagen zij 10 tot 20 vochtige, in folie gewikkelde balen liggen.

x
Dichtbij.nl

Rus opgepakt voor belediging

Op Schiphol is een man van 57 jaar uit Rusland opgepakt. Dat staat op de website dichtbij.nl. De Rus beledigde medewerkers van de beveiliging, die daarop de Marechaussee waarschuwden. De Rus wilde vanaf Schiphol naar Moskou vliegen. Tijdens de veiligheidscontrole had de man zich beledigend uitgelaten tegenover enkele beveiligers. De man is verhoord en met een dagvaarding huiswaarts gestuurd. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

x
Blikopnieuws.nl

Auto kwijt vanwege 74 openstaande boetes

De KMar heeft de auto van een 29-jarige man uit België ingenomen. Blikopnieuws.nl schrijft dat de man in Nederland 74 boetes had openstaan voor een totaalbedrag van ruim 23.000 euro. Marechaussees controleerden de auto omdat deze met een snelheid van 60 km/u op de snelweg A2 ter hoogte van Roosteren reed. Na controle van zijn gegevens bleek dat de man nog 74 geldboetes had openstaan. Aangezien hij dit bedrag niet kon betalen werd zijn auto buiten gebruik gesteld.

x
Omroep Gelderland

3 aanhoudingen bij controle A12

De KMar heeft 3 mannen aangehouden voor mensenhandel, mensensmokkel en het bezit van valse documenten. Dat meldt Omroep Gelderland. Marechaussees controleerden op de A12 bij Babberich een auto met 3 inzittenden. De Griekse identiteitspapieren van 1 van de inzittenden bleken te zijn vervalst. Een 26-jarige Albanese passagier verbleef illegaal in Nederland. De 26-jarige Albanese bestuurder werd aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

x
RTV Noord

Drugssmokkelaar aangehouden

RTV Noord bericht over de marechaussees die tijdens een controle op de A7 ter hoogte van Bad Nieuweschans een vermoedelijke drugssmokkelaar hebben aangehouden. Een motorrijder van de Marechaussee zag de bestuurder graaien in zijn handschoenenvak. Bij controle van de auto werden vervolgens in een plastic zak 2 enveloppen met in totaal 12.000 euro en meerdere zakjes met vermoedelijk cocaïne gevonden. De bestuurder werd aangehouden op verdenking van drugssmokkel en witwassen.

x
Metronieuws

Marechaussee betrapt dronken automobilist

De Marechaussee heeft een automobilist aangehouden die 7 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Dat schrijft Metronieuws. Marechaussees hielden de bestuurder (42) aan op de N196 in Hoofddorp nadat zijn onvoorzichtige rijgedrag was opgevallen. De man verklaarde enkele biertjes te hebben gedronken. Onderzoek wees uit dat hij 3,50 promille alcohol in zijn bloed had, 7 keer de toegestane 0,5 promille. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd .