Tekst Robert den Hartog
Foto sergeant Sjoerd Hilckmann en adjudant Richard Frigge (video)

24/7 informatie inwinnen en delen

Het Operatiecentrum (OPSCENT) is vanaf september 2014 als werkorganisatie van start gegaan. Het OPSCENT is onderdeel van het Landelijk Tactisch Commando (LTC). Het OPSCENT ondersteunt de lopende operaties 24 uur per dag en 7 dagen per week. Kapitein Duco Koolstra is plaatsvervangend hoofd OPSCENT en geeft in onderstaande videoclip een uitleg over het OPSCENT.

Het OPSCENT is onderverdeeld in 4 secties. De Real Time Intelligence Desk (RTID), het Klantcontactcentrum (KCC), de OPS-Room en Camera Toezicht (CT) ondersteunen met hun kennis en expertise alle teamleiders in het land tijdens het uitvoeren van het werk. Op die manier kunnen ze effectief worden ingezet en beschikken over de informatie die ze nodig hebben.

x
Het Operatiecentrum KMar (OPSCENT) maakt onderdeel uit van het Landelijk Tactisch Commando.

Het OPSCENT is op zoek naar nieuwe collega’s. Werkt u bij de KMar en bent u geïnteresseerd in een plaatsing bij het OPSCENT? Meer informatie over het OPSCENT en de mogelijkheden voor een functie, kunt vinden op de intranetsite van het Landelijk Tactisch Commando.