Win het boek 'Een krachtig instrument'

boek

Tijdens de Wapendag werd ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de KMar het boek 'Een krachtig instrument. De Koninklijke Marechaussee 1814-2014' gepresenteerd. Prinses Beatrix nam het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van de auteurs van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie. Wilt u ook een exemplaar? KMarMagazine geeft 10 boeken weg. 

Aan de actie is een vraag verbonden. De redactie is op zoek naar de meest bruikbare tips om het digitale KMarMagazine te verbeteren. Dit kunnen ook suggesties zijn voor onderwerpen.

Stuur uw suggesties en tips voor KMarMagazine voor vrijdag 14 november 2014 naar: kmar.magazine@mindef.nl

In de volgende editie worden de 10 prijswinnaars bekend gemaakt. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Over het boek

'Een krachtig instrument. De Koninklijke Marechaussee 1814-2014' is geschreven door Herman Roozenbeek, Jeoffrey van Woensel en Frank Bethlehem. De auteurs van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) besteden in woord en beeld aandacht aan talrijke thema’s. Aan bod komen onder meer het bestrijden van criminele bendes in het Brabantse Oss, de bijstand bij krakersrellen, de grensbewaking en politiemissies in Afrika en Azië. Het boek bevat Layar, waarmee met een smartphone of tablet filmfragmenten te bekijken zijn. Een gebonden en geïllustreerd exemplaar, uitgegeven door Boom, kost € 29,90. ISBN: 9789089531599. Medewerkers van de KMar kunnen binnenkort gratis een e-book-versie downloaden van het KMar-intranet.

Over de videoclip

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie maakte ook een compilatievideo over het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Marechaussee. De video staat hieronder.