08

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 08

Leijtens' Long Tweet

x

@lgenleijtens: Moe maar voldaan op weg naar huis na een lange, geweldig mooie Wapendag. #KMAR200 laten we achter ons, op naar de 201e verjaardag!

x

Op vrijdag 24 oktober gingen vieren en herdenken hand in hand. De Wapendag begon met een indrukwekkende herdenking bij ons monument voor de gevallenen op de Koning Willem III-kazerne. Er zijn nabestaanden van collega's die er elk jaar bij zijn en het is een voorrecht om samen met hen onze collega's te kunnen herdenken. De rest van de dag stond in het teken van het vieren van ons 200-jarig bestaan. Onze Schutsvrouwe, Prinses Beatrix, was daarbij de eregast.

Het werd een geweldige dag die helemaal in het teken stond van onze rijke geschiedenis, ons dynamische heden en ook onze toekomst. Hoe die toekomst eruit ziet, weten we maar ten dele. Wat we wél weten is dat de wereld er nog steeds niet veiliger op lijkt geworden. We hebben even stilgestaan bij 200 jaar Koninklijke Marechaussee en nu gaan we dus gewoon dóór met ons belangrijke werk. Zonder vrees en zonder blaam!

x