01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 04

Defensie in beeld

Noorderlicht

Aan boord van de ‘De Zeven Provinciën’ vergapen militairen zich aan aurora borealis, het noorderlicht. De bijna concertachtige verlichting is een natuurlijk verschijnsel dat zich, zoals de naam doet al vermoeden, vooral in het hoge noorden voordoet.
Foto: sergeant Hille Hillinga

Binnenhof

De aanslagen in onder andere Parijs en Brussel zijn ook in Nederland niet zonder gevolgen gebleven. Zo bewaken leden van de Bijstandseenheid van de Koninklijke Marechaussee sinds kort belangrijke objecten zoals het Haagse Binnenhof.
Foto: Herman Zonderland

Duikers

Duikers van 108 Commandotroepencompagnie gaan te water tijdens hun warmweeroefening op Curaçao.
Foto: sergeant Sjoerd Hilckmann

Koude coyotes

De ‘coyotes’ van de B-compagnie 44 Pantserinfanteriebataljon trokken in februari naar Estland. Tijdens de oefening Baltic Bison lieten zij de Esten kennis maken met het CV90 infanterievoertuig. Estse instructeurs gaven op hun beurt koudweertraining aan de Nederlanders. Op het programma: langlaufen, wakspringen en overnachten in het veld.

Foto: korporaal-1 Zadrach Salampessy

Hulpmatrozen

Kinderen van Stichting Burcht Wedde, een organisatie die zich inzet voor kinderen die het sociaal-maatschappelijk moeilijk hebben, krijgen op de Zr. Ms. Groningen een leuke dag voorgeschoteld. Onder toeziend oog van militairen worden zij opgeleid tot ‘hulpmatroos’.
Foto: sergeant Hille Hillinga

Doorgunner

Vanuit een Chinook tuurt een doorgunner over het kurkdroge Malinese landschap. Nederlandse militairen opereren in het Noord-Afrikaanse land in het kader van VN-operatie Minusma.
Foto: sergeant-majoor Gerben van Es