02

Dit artikel hoort bij: Alle Hens 6

Marinedagen 2022 als vanouds

Foto SGT Aaron Zwaal en video: Stefan van der Velde

100.000 bezoekers in 2 dagen

Voor het eerst in 4 jaar liet de Koninklijke Marine zich tijdens de Marinedagen weer van haar beste kant zien. Schepen, helikopters en voertuigen waren 2 dagen lang toegankelijk voor het grote publiek, dat 100.000 man sterk op het evenement afkwam. Zij hadden het maritiem-militaire open huis voornamelijk door de maatregelen rond corona de afgelopen jaren moeten missen.

Op Marinebasis Den Helder waren de gebruikelijke demonstraties, onder meer door eenheden van het Korps Mariniers en de Mijnendienst. Verder toonden het Korps Marinebrandweer en de Directie Materiële Instandhouding hun kunnen. Laatstgenoemde dienstverlener van het Commando Zeestrijdkrachten verbaasde de bezoekers door te laten zien welke drones er bij de marine allemaal in gebruik zijn. De jeugd kon zich ten slotte uitleven in het Mariniers Activiteitenkamp.

Onze verslaggever André Twigt peilde de stemming. Bekijk hier de clip: