x

31|10 DCHR breidt bereikbaarheid uit

Vanaf 31 oktober 2016 is het DienstenCentrum Human Resources (DCHR) telefonisch bereiken op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.30 uur. Op vrijdag is het DCHR uitsluitend bereikbaar van 8.00 uur tot 12.00 uur. Het is ook mogelijk digitaal een vraag te stellen.

Raadpleeg hiervoor het e-formulier DCHR (onder het icoon ‘?’ ´Vragen/Klachten’, rechts onderaan de Selfservice op Intranet.

x

12|10 ‘Mannen van staal’ indringend portret

Een officier der mariniers moet onder de meest extreme omstandigheden zijn eenheid erdoorheen slepen. Wie zijn eigenlijk die jongemannen (en straks misschien vrouwen) die aan de zwaarste opleiding van de Nederlandse krijgsmacht beginnen? Wat zijn hun dromen, drijfveren en angsten? Hoe gaan zij om met de vele fysieke en mentale hindernissen? Het boek ‘Mannen van staal. Achter de schermen bij de officiersopleiding van het Korps Mariniers’ verscheen op 12 oktober en geeft antwoorden op deze vragen. Auteur Stephan de Vries biedt een indringend portret van jonge militairen die de Nederlandse belangen overal ter wereld moeten gaan dienen. Soms op leven en dood. Het boek is voor € 19,99 te koop, bijvoorbeeld via Bol.com en Bruna.nl.

Meer info: www.nieuwamsterdam.nl/boeken/mannen-van-staal-stephan-de-vries-9789046821275

x

24|11  ODOPS-Oplijndag

De volgende Oplijndag van de Odopsvereniging vindt op 24 november aanstaande plaats. Er is een aansprekend programma samengesteld, ook met muziek en de nodige hapjes. De bijeenkomst begint om 15.00 uur in gebouw Witte Raaf, op de marinebasis te Den Helder. Op de website www.odops.nl zijn sfeerimpressies op te doen en kunnen leden zich aanmelden (lidmaatschap is gratis.) De entree is € 10,-, te betalen aan de deur. U krijgt daar muntjes en een handig aandenken.

x
x

18|10  Fit blijven op missie

De opvarenden van Zr. Ms. Tromp zijn maandenlang op missie bij Somalië. Er staat fitnessapparatuur benedendeks, maar het is natuurlijk veel lekkerder om op rustige momenten in de zeewind te sporten. Beetje improviseren, maar dat is de bemanning zo te zien wel toevertrouwd. (Foto: KPLBDAV Jasper Verolme)

x

28|09  NMK Halve Marathon harde wedstrijd

Ruim 100 deelnemers meldden zich 28 september jongstleden voor het NMK Halve Marathon op Marinekazerne Erfprins. De start vond ook dit jaar weer plaats in Callantsoog; de deelnemers werden daar met de bussen naartoe vervoerd. 11.00 uur precies klonk het startschot en werd er met een hoog tempo naar het fietspad langs de duinen gelopen. Met een paar stijgingen en de wind in de rug kwam de kopgroep heel snel voorbij het 5 kilometer-punt. Hier stond de eerste verzorgingspost gereed, om deelnemers van water, limonade of bananen te voorzien. De lopers oogden fris en streden hard voor de koppositie. Bij het 15 kilometer-punt was er een behoorlijke gat geslagen tussen hen en de overige lopers. In deze laatste kilometers zaten nog enkele lastige klimmetjes voor de deelnemers de finish in zicht kregen.

Uitslagen per categorie

Heren Senioren

Rang, naam, OPCO

Tijd

1.

KAP Van de Rijt (CLAS)

01:18:36

2.

SLD 1 Van der Wolf (CLAS)

01:19:20

3.

Dhr. Castanon Reglero (KMAR)

01:21:58

Heren Veteranen 1

Rang en naam

Tijd

1.

SMJRMARNALG Heikoop (CZSK)           

01:17:40

2.

SMJRMARNALG Rietveld (CZSK)           

01:27:09

3.

SGT 1 De Laat (CLAS)

01:31:18

Veteranen 2

Rang en naam

Tijd

1.

Dhr. Van de Kamp (CDC)

01:22:58

2.

SGT 1 Van Helmond (CLSK)

01:27:12

3.

Dhr. Hajos (DMO)

01:27:18

Dames

Rang en naam

Tijd

1.

SGTTD Postma (CDC)

01:44:03

2.

Mevr. De Haan  (DMO)

01:44:47

3.

ELNT Waringa (CDC)

02:08:48

x

18|10  Lachende gezichten bij Dam tot Dam Loop

50 Personeelsleden van CZSK namen op 18 september deel aan de 32e editie van de Dam tot Dam Loop, over 10 Engelse mijlen (16,1 kilometer). Verzamelen gebeurde op het Marine Etablissement Amsterdam (MEA). Vanuit een gunstige startpositie vertrokken zij om 13.00 uur vanaf de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Het parcours dook meteen de IJ-tunnel in, die alleen voor dit loopevenement wordt vrijgegeven. De lopers kwamen gedragen door opzwepende muziek en vele enthousiaste aanmoedigingen aan bij de finish op de Peperstraat in Zaandam. Alle deelnemers eindigden – ondanks het warme weer – onder de eigen streeftijd. Dat leidde tot lachende gezichten bij de finish en een sfeervolle uitloop richting bus. Die bracht de lopers van CZSK terug naar het MEA. 

x

11 | 10 Sportagenda     

Datum

Evenement

Locatie

Sluiting inschrijving

2 november

NMK Veldvoetbal

Spakenburg

9 november

OMK Indoor Klimmen

Tilburg

NB: TCS Marathon Adam, MCM en het MK Bowlen gaan niet door. Kijk voor inschrijving voor bovenstaande en voor andere evenementen op de intranet-site: http://sportevenementen.mindef.nl/#/