Word Weekend Hero!

18 I 09

Richard van der Hoek en Kees Zaadnoordijk van JIVC zetten hun gezonde spieren in voor kinderen met Duchenne spierdystrofie. Dat doen ze tijdens de Duchenne-Heroes mountainbiketocht door de Benelux. Aan de ongeneeslijke spierziekte Duchenne leiden zo’n 700 jongens in Nederland, zo ook Daan, de zoon van Richard. Neem ook deel aan de tocht, als Weekend Hero, op 18 en 19 september; 2 dagen sfeerproeven, 200 kilometer mountainbiken en finishen in Nijmegen. Voorwaarden voor inschrijving vind je op www.duchenneheroes.nl/weekend-heroes.  Let op: er zijn slechts 40 plaatsen beschikbaar. Meer weten over de tocht van Kees en Richard? Kijk dan op http://www.duchenneheroes.nl/all4daan of mail naar info@all4daan.nl.

320 Open over 18 holes

28 I 08

De 320 Open Golfdag vindt op 28 augustus 2015 plaats op Golfbaan Waterland Amsterdam. De start van de wedstrijd over 18 holes is om 09.30 uur, vanaf hole 1 en 10. De dag wordt afgesloten met een borrel en (naar wens) een golfschotel. Het maximum aantal deelnemers is 40. Inschrijven (t/m 20 augustus) door overmaking van € 45,- op bankrekening NL41 INGB 0002 2191 27, ten name van Ben Zonneveld, te Zandvoort, o.v.v. ‘320 Open’ en uw naam, adres, email en handicap. Een week van te voren ontvangt u de startlijst. Indien de inschrijving al vol is, krijgt u uw inschrijfgeld uiteraard retour. Verdere info: er wordt gespeeld in 1 categorie, met GVB-ers en HCP-ers door elkaar. De maximale playing handicap is 30. Er wordt gespeeld volgens de regels van de NGF. De wedstrijdvorm is Stableford, met verrekening van handicap. Alleen actieve handicaps doen mee voor de prijzen. Tevens wordt er gespeeld in de categorie Handicappers (handicap 24 en lager) om de Alle Hens Bootsmanfluit, voor de beste bruto-speler. Meer info via: benzonneveld@casema.nl, tel. 023-5731774.

Mariniers naar Rehab Triathlon

10 I 06

SGTMARNALG Robert Nederveld, SGTMARNALG Erik Mooij en SGTMARNALG Wesly van den Wildenberg namen 10 juni deel aan de Royal Marine Rehab Triathlon in Devonport. Deze triatlon vond plaats op het Royal Marines Commando Training Centre in Lympstone, Zuid-Engeland. Er namen ongeveer 140 verwonde en zieke mariniers deel. De triatlon bestond uit zwemmen, fietsen en roeien.

Highland Games prooi voor 25 RSTA Squadron

11 I 06

Op de Van Braam Houckgeestkazerne vonden op 11 juni Highland Games plaats, ter ere van de 300ste verjaardag van de Britse Royal Artillery. De strijd in Doorn ging tussen het Britse team van 8 Battery van 29 Commando Regiment Royal Artillery en Nederlandse mariniersteams van 15 en 25 Reconnaisance, Surveillance and Target Acquisition (RSTA) Squadron. Onderdelen waren onder meer houthakken, hamerwerpen en touwtrekken. 25 RSTA Squadron sloot het mannelijke onderonsje winnend af, gevolgd door de Britten en de mariniers van 15 RSTA Squadron. De Highland Games zijn een 19e eeuwse voortzetting van traditionele clanspelen uit de Hooglanden van Schotland. Volgens de overlevering vonden de eerste Highland Games in de 11e eeuw plaats.