Tekst Ingmar Kooman

Wervingscampagne Korps Mariniers van start

x
JayJay Boske Presentator Mariniers Versus @jayjayboske
x
‘De Noordzee is groot. Jij bent heel klein” Geraldine Kemper TV-presentatrice Bekend van: Spuiten en Slikken, Expeditie Robinson (2013) @GeraldineKemper

Uitdagingen? Daar houden ze wel van bij het Korps Mariniers. In de net gelanceerde wervingscampagne neemt het korps, samen met presentator JayJay Boske het op tegen 4 bekende Nederlanders. De zeesoldaten veroveren de reclameblokken op Discovery Channel. 

“Bring it on”, moedigt JayJay Boske zijn uitdagers aan. En ze stellen hem en de mariniers zeker niet teleur. De tegenstand? Een rallyrijder, een professionele kitesurfer, een gamer en het Europees kampioensteam paintball. Het strijdtoneel? Nederland, de Noordzee, dat kennen de zeesoldaten wel. Maar wat dacht je van de woestijn in Arizona of Nuke Town, een replica van een dorp uit de shoot’em up Call of Duty Black Ops? 

x
“Nu sta je nog te lachen, straks niet meer” Simon Zijlemans TV-presentator Bekend van: Insidegamer @SimonZijlemans
x
“Ik zeg: breng die mariniers van je, laat maar zien wat je kan!” Géza Weisz Acteur en dj Bekend van: Alleen Maar Nette Mensen (2011), Expeditie Robinson (2014) @GezaWeisz
x
“Jullie kunnen nog stoppen als je wilt” Willem de Bruin Rapper Bekend van: The Opposites @WimpieBrown

Bijna uit de boot

De beproevingen dagen de mariniers steeds op unieke manieren uit. “Elke battle had wel wat”, zegt JayJay. “Ik ben altijd in voor nieuwe dingen, als het maar tof is: uit een vliegtuig springen, racen in de woestijn. Met Geraldine (Kemper, red.) heb ik op zee echt doodsangsten uitgestaan. Bij windkracht 8 zijn we tot 2 keer toe bijna uit de boot geslingerd!”

Illuster gezelschap

Appeltje-eitje? Dat was het dus allerminst, niet voor de presentator en niet voor de mariniers zelf. “Deze campagne laat zien waarom mensen kiezen voor het Korps Mariniers”, stelt JayJay. “Ik vond het heel speciaal om deel uit te maken van zo’n illuster gezelschap. Het Korps is heftig, maar ook heel hecht. Je ziet samen af. Het is echt een soort familie. Zou ik het nog een keer doen? 100 procent zeker!”

Bekijk hier alle filmpjes 

www.werkenbijdefensie.nl/korpsmariniers/