Tekst kapitein Bianca Brasser

Personeelsnieuws

In memoriam

Op 9 november overleed adjudant-onderofficier Hans Ruesink. Hij was jarenlang werkzaam bij het Defensie Helikopter Commando en in het bijzonder bij 930 Squadron. Ruesink is 57 jaar geworden.

Terry Venhovens nieuwe luchtmachtadjudant

Adjudant Terry Venhovens volgt adjudant Peter Massop op als luchtmachtadjudant. Op 7 december vindt de ceremoniële functieoverdracht plaats.

De luchtmachtadjudant is een belangrijke adviseur van de Commandant Luchtstrijdkrachten. Hij is ‘de stem’ van de onderofficieren van de luchtmacht en adviseert op het gebied van personeels- en bedrijfsvoeringszaken.

Adjudant Venhovens heeft een ruime ervaring als leidinggevend onderofficier, als stafadjudant van de Staf Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) en momenteel als command-stafadjudant bij het Air Combat Command.

Adjudant Massop is sinds mei 2018 luchtmachtadjudant en maakte zich onder meer sterk voor het Beleid Onderofficieren CLSK. Massop wordt vanaf 7 december Coördinator Veteranen en Postactieven in het Kabinet CLSK en wordt bevorderd tot kapitein. Foto: Defensie

Erepenning voor sergeant-majoor Spierings

Sergeant-majoor Imre Spierings heeft de erepenning en het erekoord van de Koninklijke Luchtmacht ontvangen voor levensreddende hulp tijdens een dienstreis op Curaçao.

Tijdens deze reis met de A330 Multi Role Tanker Transport (MRTT) in juli dit jaar zag Spierings in zijn hotel iemand in elkaar zakken. De persoon ademde niet meer. De sergeant-majoor begon direct te reanimeren, samen met een andere hotelgast. Door het gebruik van een AED en het toedienen van een schok kreeg het slachtoffer weer een zwakke polsslag. De persoon is naar het ziekenhuis vervoerd en maakt het inmiddels weer goed. Foto: Defensie

Luchtmachtduo wint goud met padel

Een gouden medaille voor majoor Roar Strooper en majoor Michael Heffels. Zij bleken in Rijswijk het sterkste duo tijden het Open Militaire Kampioenschap padel.

Er werd gestreden in drie speelsterktes, het luchtmachtduo won in de hoogste categorie. Majoor Strooper is hoofd militaire sport en majoor Heffels werkt als product owner bij de Data Science Cell. Foto: Defensie-sportevenementen

Gezocht: onderzoek Defensie- of veiligheidstechnologie

Het Prof. Kooy Fonds van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) kent jaarlijks een prijs toe aan de beste afstudeerder in Defensie- of Veiligheidstechnologie aan een technische universiteit of hogeschool. Tot en met 24 december is het mogelijk een student met een relevant verslag aan te melden.

De uitreiking van de prijs (2.000 euro) vindt plaats op woensdag 12 april 2023 tijdens het jaarlijkse Kooy Symposium. Ook dit keer in het auditorium van de legerplaats in Stroe. Meer informatie over de prijs en de voordrachtsprocedure is te vinden op www.kivi.nl/dv, onder Prof. Kooy afstudeerprijs.