02

Dit artikel hoort bij: Materieelgezien 07

In 't kort

Patrouilleschepen overgedragen

Zr. Ms. Zeeland en Zr. Ms. Groningen zijn officieel overgedragen door DMO aan het Commando Zeestrijdkrachten. Beide patrouilleschepen zijn vanaf nu in onderhoud bij de Directie Materiële Instandhouding (DMI).

In Den Helder ondertekenden directeur PBV, commandeur Jan Hubert Hulsker en souschef Projecten, commandeur Ludger Brummelaar, het overdrachtsprotocol. Projectleider namens DMO Rob Zuiddam heeft daarmee nu 3 van de 4 OPV’s afgeleverd aan de marine.
Zowel Zr. Ms. Groningen als Zr. Ms. Zeeland is dit jaar al operationeel ingezet voor antidrugsoperaties in het Caribisch gebied.

x
De commandeurs Brummelaar (rechts) en Hulsker, met in het midden projectleider Zuiddam.
Streepje

Veteranenverhalen in stripalbum

 Op Missie; 10 veteranen, 10 verhalen. Zo heet het stripboek waarin de gebeurtenissen van veteranen letterlijk zijn opgetekend. De presentatie was 11 oktober tijdens het Stripfestival in het Bredase Chassé Theater.

De strip moet bijdragen aan een positiever beeld over militairen en hun missies. De strip is verschenen in 10 verschillende covers en voor €9,95 te koop in de striphandel. Kijk voor verkooppunten op www.strip2000.nl.

Foto: Ilse Wolf

x
Streepje

Inkopers te gast

Een groep van 21 deelnemers uit 9 Europese landen was te gast op het jaarlijks seminar  ‘European Defence Acquisition Managers Intercultural Course’ (EDAMIC. België en Nederland fungeerden als gastheer. De deelnemers zijn collega’s die werken bij verwerving, project- of systeemmanagement of materieelbeleid in de deelnemende landen.

Door elkaar beter te kennen en begrijpen, ligt de weg open voor verdere Europese samenwerking bij defensiematerieel. Eind november gaat de groep naar Berlijn voor de tweede en laatste week van het seminar.

x
Streepje

REP 500

REP (Re-EmPloyment) heeft onlangs een mijlpaal bereikt. De organisatie, die kansen biedt om kansen en ervaring buiten Defensie op te doen, vierde de 500ste aanmelding. Annet Wilkens-Clowting (OPS) uit Den Helder werd verrast als jubilaris. Iedere medewerker kan zich aanmelden bij REP.

x