Goede eerste helft, op naar de tweede

Er is het afgelopen half jaar door iedereen hard gewerkt om de landmacht nog beter te maken, om te veranderen van krimpen naar groeien. Nu de eerste zes maanden van 2018 erop zitten zullen velen toe zijn aan wat rust en waarschijnlijk net als ik een paar weken vakantie nemen. Na deze periode kunnen wij er samen weer met volle kracht tegenaan.  

Tot rust komen gaat trouwens prima samen met sportieve activiteiten. Als afsluiting van de eerste helft van het jaar werden traditioneel weer de Grebbeberg Masters gehouden. Goed georganiseerd, prachtig weer en een mooie opbrengst voor de Invictus Games. Tot mijn genoegen zag ik daar weer veel kameraadschap en doorzettingsvermogen. Velen zullen deze week ook deelnemen aan de Nijmeegse vierdaagse. Alle deelnemers wens ik veel succes. Rusten, maar ook sporten kan ons dus helpen om een goede start te maken voor de tweede helft van 2018.  

Tijdens de CLAS-infodagen heb ik aangegeven welke weg we als landmacht inslaan en we zien nu geleidelijk dat deze beloften worden waargemaakt. De verbetering beginnen we op alle niveaus waar te nemen. Er is grotere nadruk komen te liggen op zorg voor het personeel. Zo zijn er concrete maatregelen getroffen om een veiligere werkomgeving te creëren en meer baanzekerheid en carrièreperspectief te bieden. Inmiddels krijgt personeel dat ingezet wordt de nieuwe pakken en zijn er meer reservedelen beschikbaar. Natuurlijk zijn dit slechts de eerste successen en moeten wij nog hard werken om al onze doelstellingen te bereiken. Het is mijn hoop en verwachting dat we deze goede trends door kunnen zetten in de tweede helft van 2018!

Van mij mogen jullie wederom verwachten dat ik mijn uiterste best zal doen onze doelen te bereiken, ik verwacht van jullie hetzelfde. Ons team is onze kracht en daar moeten we zuinig op zijn. Ik kijk er naar uit om samen verder te bouwen aan de toekomst van de landmacht. Ik wens iedereen een goed verlof toe!

Luitenant-generaal Leo Beulen
Commandant Landstrijdkrachten