Militairen van de landmacht doen hun werk vaak onder extreme en ongewone omstandigheden. Wil jij profiteren van die militaire ervaring? Onze militairen zijn niet te beroerd om enkele tips met je te delen. Welke spiergroepen kun je bijvoorbeeld prima trainen ook al is er geen gym in de buurt? Sportinstructeur sergeant1 Rob Oosterveer geeft in 5 afleveringen tips en trucs. Volg de hele serie via Facebook.

Sergeant1 Rob Oosterveer, sportinstructeur bij het Opleidings- en Trainingscentrum Genie in Vught, over zijn motivatie:

Volg op Facebook: De sportinstructeur staat centraal in deze derde serie. Hierna volgt nog de 'cyber-kapitein'.

Mijn doel is simpel: optimale fysieke fitheid en mentale weerbaarheid creëren bij eenheden én individuen zodat ze gereed zijn voor operationele taken. Belangrijk, want de krijgsmacht stuurt ons immers de hele wereld over. Zeker met de huidige ontwikkelingen kunnen wij militairen maar beter goed voorbereid zijn.

Jaren geleden kwam ik op als infanterist. In mijn rol als anti-tankschutter draaide ik ook een uitzending in Uruzgan. Na een studie aan het Centraal Instituut Opleiding Sportleiders kwam ik terecht in de sportinstructeurshoek. Wat ik het gaafste vind? Eenheden analyseren en aan de hand van mijn bevindingen trainingsplannen ontwikkelen en uitvoeren.

Ik heb de mooiste baan van de wereld omdat ik het hele jaar door met fanatieke professionals werk. Een steentje kunnen bijdragen aan hun fysieke en mentale welzijn stimuleert me elke dag weer.”