Zestal zorgt voor overlast in vliegtuig en wordt door Marechaussee meegenomen

6 mensen zijn aangehouden door de Koninklijke Marechaussee in een stilstaand vliegtuig op Schiphol, omdat zij overlast zouden hebben veroorzaakt. Het vliegtuig stond op het punt te vertrekken naar de Spaanse stad Sevilla, maar de piloot weigerde het zestal mee te nemen.

Een woordvoerster van de Marechaussee kon desgevraagd niet zeggen waarom de passagiers van boord gehaald zijn. “De gezagvoerder liet ons weten dat er sprake was van overlast, dus daar hebben wij naar gehandeld. De 6 zijn meegenomen en verhoord en hebben een proces-verbaal ontvangen”, aldus de woordvoerder.

Andere passagiers die in het vliegtuig zaten verklaarden tegenover De Telegraaf dat de desbetreffende passagiers gerookt zouden hebben. “De gezagvoerder riep dit meerdere keren om.” Uiteindelijk kwam de Marechaussee aan boord en werden de jongens één voor één meegenomen”, aldus de ooggetuige.

Een andere ooggetuige benadrukt dat hij het een ’bizar incident’ vond. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt! Ook heeft het voor veel oponthoud gezorgd. Onze vlucht vertrok uiteindelijk pas 2 uur later.”

Botsing tussen motorrijders KMar bij Hazeldonk

2 motorrijders van de Marechaussee zijn onderuitgegaan op het A16-viaduct Hazeldonk onder Breda. Ze bleven allebei ongedeerd.

Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee is de ene motorrijder achterop de ander gebotst. Dit gebeurde tijdens een regulier ritje dus niet tijdens een incident als een achtervolging.

Na het ongeluk werd één van de weghelften afgesloten. Op de weg lagen enkele kleine brokstukken.

Marechaussee houdt 3 mannen aan voor identiteitsfraude

De Koninklijke Marechaussee heeft op de A74 bij Venlo 3 mannen aangehouden voor identiteitsfraude.

2 van de verdachten gebruikten reisdocumenten van een ander. De derde verdachte had deze documenten verstrekt. Ook bleek de auto waarin de mannen reden, gestolen te zijn. Dat meldt de Marechaussee op social media. De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek.

Marechaussee vindt wapens en munitie in auto

Een Gouwenaar van 27 jaar zal een controle door de Koninklijke Marechaussee in het oosten van het land nog lang heugen. In zijn auto vonden marechaussees een airsoftwapen, een busje pepperspray en een plastic tas munitie. Later trof de politie in zijn woning nog enkele nepwapens aan.

De Marechaussee was bezig met een reguliere grenscontroletaak (MTV) rond Babberich bij Zevenaar. Ze liet een auto stoppen met daarin 3 personen. De bestuurder, de 27-jarige Gouwenaar, bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs, moest nog een boete betalen en hij moest nog een uitspraak van de rechtbank meegedeeld krijgen.

De marechaussees troffen vervolgens onder de bestuurdersstoel een airsoftwapen aan. Verder onderzoek leverde in de jaszak van de bestuurder nog een busje pepperspray op en de plastic tas met munitie voor een gasalarmpistool. De Gouwenaar gaf toe dat de spullen van hem waren. Daarop werd hij aangehouden.

Op verzoek van de Marechaussee ging de politie in Gouda naar zijn woning. Daar werden 3 niet van echt te onderscheiden nepvuurwapens aangetroffen en een wapenstok.

Eis 30 maanden cel voor smokkelen Albanezen in Colijnsplaat

De 52-jarige Albanees G. H. en de 36-jarige Brusselaar R. H. hebben er meer dan 4 jaar op moeten wachten, maar in Middelburg werd hun zaak dan eindelijk inhoudelijk behandeld. Elk 30 maanden cel voor mensensmokkel, eiste de officier tegen het duo dat overigens schitterde door afwezigheid.

G. H. werd op 25 augustus 2018 door de Koninklijke Marechaussee opgepakt in de haven van Colijnsplaat. Hij was kapitein op een zeiljacht en aan boord werden 8 Albanezen gevonden, die naar Groot-Brittannië gesmokkeld zouden worden. R. H. werd later aangehouden. De zaak begon toen een verhuurder van jachten in Yerseke wantrouwen kreeg. R. H. plus 2 vrouwen huurden op zijn naam een zeiljacht, betaalden en vertrokken.

De uitspraak is 6 februari 2023.

Pakketbezorger laat bestelbus vol pakketjes met draaiende motor achter op Schiphol

De Marechaussee maakt bij Schiphol wel vaker opmerkelijke dingen mee, maar een pakketbezorger maakte het wel erg bont. De bezorger liet zijn busje met ronkende motor en nota bene nog volgepakt met pakketjes achter bij Vertrekhal 3, maar kwam niet meer terug. Op camerabeelden was te zien dat de man op Schiphol op het vliegtuig was gestapt.

Omdat het een nogal bijzondere toestand betrof, kwamen Team Explosieven Verkenning (TEV) plus speurhond Jodi ter plaatse om te onderzoeken of er niets op springen stond in de verlaten bus, maar dat bleek niet het geval. De eigenaar van het koeriersbedrijf is op de hoogte gesteld en heeft "vol verbazing" de bestelbus met pakketjes opgehaald. Van de bestuurder ontbreekt nog elk spoor.