Agressieve vader (42) en zoon (14) opgepakt na vertragen vakantievlucht

Op Schiphol zijn een 42-jarige man en zijn 14-jarige zoon aangehouden omdat zij overlast veroorzaakten aan boord van een vlucht naar Kos. Het vliegtuig stond op het punt om te vertrekken toen de gezagvoerder vanwege de overlast aan boord besloot de 2 niet meer mee te laten vliegen en de Marechaussee in te schakelen. Op dat moment was het vliegtuig al van de gate afgekoppeld.

"We zijn naar het vliegtuig gegaan en we merkten meteen dat de 2 erg aanwezig waren. Het was vooral de 14-jarige jongen die zich agressief gedroeg", vertelt een woordvoerder van de Marechaussee aan NH Nieuws.

Bekijk de clip over de unruly passenger-training die de KMar aan cabinepersoneel geeft.

Iraniër en Irakees opgepakt na spookrijden bij Heerlen

De Marechaussee heeft in de buurt van Heerlen 2 mannen van 29 jaar aangehouden voor mensensmokkel, spookrijden en poging tot doodslag. Zo reed de bestuurder van de auto tijdens een achtervolging tegen het verkeer in en reed hij een motoragent bijna aan. De vluchtauto werd op de A76 bij Heerlen klemgereden.

Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) van de Marechaussee en de Duitse politie kregen een sein dat een voertuig, onderweg van Duitsland naar Nederland, een stopteken had genegeerd. Het voertuig werd aan de Nederlandse grens op de A76 opgewacht en reed vervolgens met hoge snelheid tegen het verkeer in op de N281 en de A4. Niet veel later keerde de bestuurder om en reed terug naar de A76, waarbij een motoragent van de politie op het nippertje een aanrijding kon voorkomen. Uiteindelijk werd de auto klemgereden bij een tankstation op de A76.

2 mannen opgepakt als verdachte van het smokkelen van drugs

2 mannen zijn door de Koninklijke Marechaussee opgepakt als verdachte van het smokkelen van drugs op Maastricht Aachen Airport. De drugs zijn tijdens een reguliere controle op 30 juni op de luchthaven aangetroffen. De in beslag genomen drugs bestond uit een hoeveelheid qat, zo geeft de Marechaussee aan.

Eén verdachte werd op heterdaad betrapt en meteen aangehouden. Een tweede verdachte is later in Tilburg opgepakt. Beide mannen zitten vast voor verder onderzoek.

De Koninklijke Marechaussee sluit meerdere aanhoudingen niet uit.