Enorme drugsvangst op de Duitse Autobahn

Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) heeft een 58-jarige Nederlander gecontroleerd bij een parkeerplaats op de A3 in Duitsland. Tijdens de controle vonden de collega’s onregelmatigheden in de vloer van de laadruimte. Daar werd een professionele verborgen ruimte ontdekt. In deze ruimte troffen zij harddrugs aan met een geschatte straatwaarde van bijna 2 miljoen euro. Hierop is de Nederlander aangehouden.

CKMar: “Succes met deze belangrijke missie”

Gedeserteerde Curaçaose militair gepakt in Heerlen

De Koninklijke Marechaussee heeft in Heerlen een 28-jarige militair uit Curaçao aangehouden. Dit nadat het Openbaar Ministerie van Curaçao daarom had gevraagd. De Marechaussee laat aan L1 weten dat zijn verlof al langer dan 30 dagen was verlopen. Er zou dan ook sprake zijn van desertie: het verlaten van een krijgsmacht zonder toestemming.

Vechtende medepassagiers: ingrijpen of blijven zitten?

De Koninklijke Marechaussee heeft 6 Britten aangehouden na een vechtpartij in een vliegtuig op Schiphol. Op beelden die op Twitter worden gedeeld is te zien hoe de mannen er flink op los slaan. Medepassagiers roepen dat het moet stoppen, maar het ingrijpen laten ze vooral aan het personeel over. Is dat verstandig of moet je als omstander juist ingrijpen? De Marechaussee raadt aan om zelf niet in te grijpen. "Als passagier moet je altijd zorgen voor je eigen veiligheid. Het cabinepersoneel wordt door de Marechaussee opgeleid hoe ze met deze situaties om moeten gaan. Volg vooral de aanwijzingen van het personeel op.”

Marechaussee houdt 7 personen aan voor rijden onder invloed

De Koninklijke Marechaussee heeft tijdens een algemene verkeerscontrole met de Douane en de politie op en rond Eindhoven Airport 7 personen aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. De 7 bestuurders zijn aangehouden naar aanleiding van een speekseltest. Als gevolg van de positieve drugstest hebben zij een bloedonderzoek ondergaan. Zij zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Uniek inkijkje in gesloten defensiebolwerk

De Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten is een van de meest gesloten defensiebolwerken. De Telegraaf kreeg een uniek inkijkje bij deze speciale eenheid, die een belangrijke rol speelt in het heropenen van de Nederlandse ambassade in Kiev. De Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten werd in 1975 opgericht als anti-terreur eenheid. Het idee was een eenheid die inzetbaar was voor klussen die te groot voor de politie waren en te klein voor inzet van de Bijzondere Bijstandseenheid Mariniers. In de praktijk betekende dat een specialisatie in het bewaken van hoge militairen, diplomaten en politici in het buitenland. Daarnaast heeft de BSB 2 arrestatieteams die zijn ondergebracht bij de Dienst Speciale Interventies en maken observatieteams deel uit van de BSB.

Automobilist opgepakt voor aanrijden marechaussee

Een automobilist is opgepakt voor poging tot doodslag nadat hij een marechaussee op de fiets had aangereden. De marechaussees reden op de fiets in Roosendaal waar ze zagen dat de automobilist een verkeersovertreding beging. ”Ze wilden de auto staande houden, maar die ging er vandoor en reed een doodlopende straat in. Toen probeerde hij achteruit in te rijden op de bikers. Daarbij is een collega geraakt", licht een woordvoerder van de Marechaussee toe.

Acties tegen wildcrossers

3 aanhoudingen en flink geldbedrag gevonden in witwasonderzoek

3 mannen zijn op verdenking van witwassen aangehouden in een huis in Amstelveen. De Koninklijke Marechaussee nam ook nog eens € 180.000,- aan contant geld in beslag. De zaak kwam aan het rollen toen de Marechaussee afgelopen maart een Chinese vrouw aanhield die zo'n € 400.000,- in haar bezit had. Ze verdenkt de 3 verdachten die werden aangehouden ervan zich bezig te houden met het faciliteren en aansturen van geldkoeriers. Dat zijn mensen die worden gevraagd om grote geldbedragen te vervoeren, vaak naar het buitenland.

BSB in actie tijdens Black Griffin