Steekpartij bij taxistandplaats Schiphol

Portugees met ruim een ton cash in jas aangehouden op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft een Portugese man met € 102.000,- aan contanten in z'n jaszakken aangehouden op Schiphol. De 45-jarige man kwam aan op de luchthaven met een vlucht vanuit Zwitserland. Volgens de Marechaussee kon de man niet goed uitleggen waarom hij zo'n groot bedrag in contanten bij zich had. Hij werd daarom opgepakt op verdenking van witwassen.

Verkeerscontrole brigade Veluwe

Verstekeling komt mee in vrachtvliegtuig uit Zuid-Afrika

De Marechaussee heeft op Schiphol een verstekeling gevonden in de neuswielkast van een vrachtvliegtuig uit Zuid-Afrika. De man werd ontdekt op de luchthaven in Amsterdam. Waar hij aan boord is gekomen is niet duidelijk, maar hij heeft meerdere uren (mogelijk 8 uur of langer) op de plek gezeten. Volgens de Marechaussee komt het niet vaak voor dat een verstekeling zich in het neuswiel verstopt. Dat gebeurt wel vaker in het landingsgestel. De man maakt het naar omstandigheden goed, zegt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee.

Hondjes langs de weg gevonden

Duo uit Dalfsen opgepakt voor voorbereiden mensensmokkel

Een 25-jarige man uit de Overijsselse gemeente Dalfsen blijft langer vastzitten op verdenking van het voorbereiden van mensensmokkel met rubberen bootjes. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald. Een 32-jarige vrouw werd vrijgelaten, maar is nog wel verdachte in de zaak. Het tweetal kocht goederen die door migranten worden gebruikt om vanaf het Europese vasteland naar het Verenigd Koninkrijk te varen, zoals rubberboten, buitenboordmotoren en zwemvesten, meldt de Marechaussee. Bij doorzoeking van de woning van het tweetal werd een buitenboordmotor gevonden. Ook lagen er meerdere "nautische goederen" op naam van de 2 bij een watersportwinkel, aldus de Marechaussee. De spullen zijn in beslag genomen.

Nieuw account Scheldestromen

5 personen aangehouden voor mensensmokkel (video)

5 personen die verdacht worden van mensensmokkel zijn door de politie aangehouden. De politie deed dit in opdracht van de Koninklijke Marechaussee. De 5 personen werden aangehouden in de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg. In 2020 startte de Koninklijke Marechaussee een onderzoek nadat er in Slovenië een Nederlandse chauffeur was aangehouden met enkele tientallen illegale migranten in zijn bestelbus. In de bus zaten gezinnen met jonge kinderen die onder erbarmelijke omstandigheden werden vervoerd. Na onderzoek bleek dat de chauffeurs vanuit Nederland werden geronseld en aangestuurd. De politie verdenkt de organisatie ervan ruim 400 illegale migranten via de Balkanroute naar Europa te hebben vervoerd. Video: sergeant-majoor Robbert Harteveld 

Hoe herken je verdachte situaties rondom illegaal verblijf en mensensmokkel?

14 politiewagens achtervolgen verdachten mensensmokkel

De Koninklijke Marechaussee heeft na een lange achtervolging 2 mannen aangehouden. Het duo wordt verdacht van mensensmokkel. De mannen reden in een voertuig met Frans kenteken en negeerden een stopteken op de A67 bij de Duitse grens. Daarop besloot de Marechaussee om het voertuig te achtervolgen. De politie sloot zich aan bij de achtervolging en zette 14 voertuigen in. De achtervolging eindigde bij Eindhoven. Daar werden de verdachten klemgereden. De bestuurder van het voertuig reed tijdens de achtervolging ook in op een politieagent. De agent heeft aangifte gedaan. In de auto vond de Marechaussee buitenboordmotoren en een rubberboot, goederen die vaak worden gebruikt om migranten illegaal van het Europese vasteland naar het Verenigd Koninkrijk te brengen. 

Marechaussee op Sint Maarten

De Koninklijke Marechaussee ondersteunt op Sint Maarten de lokale politie. Sinds 10 oktober 2010 is Sint Maarten een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Daardoor heeft de KMar niet zelf de leiding, maar ondersteunt en coacht zij de lokale politie op verzoek van de autoriteiten. Bekijk de clip om een indruk van de werkzaamheden te krijgen.