03

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 03

De 12 mooiste foto's...

…tv-opnames van de Marechaussee

Wie graag alles wil weten van de Koninklijke Marechaussee, komt binnenkort volop aan zijn trekken. Want RTL5 zendt vanaf 26 april een 7-delige docuserie uit over de Marechaussee waarin vele aspecten van het werk aan bod komen. Programmamaker Ewout Genemans dook afgelopen maanden de organisatie in om alle hoeken en gaten van de KMar te kunnen belichten.

Nieuwsgierig wie en wat er straks zoal in beeld komt in de serie ‘Ewout aan de grens’? Bekijk de foto’s!

Het camerateam beleeft een spectaculaire opnamedag in Gilze-Rijen. Het kijkt mee met een oefening van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB), waarin wordt samengewerkt met het Defensie Helikopter Commando van de Koninklijke Luchtmacht.

Aanmeldcentrum Ter Apel. Een documentspecialist van de Marechaussee legt uit hoe je de echtheid van een reis- of identiteitsdocument kunt controleren.

Even het water op. Een maritieme wijkopper neemt het camerateam mee tijdens een controle rond IJmuiden.

Happy Hour op het strand van Curaçao. Een mooie gelegenheid om te checken of de Nederlandse militairen die geplaatst zijn op het eiland zich netjes gedragen.

Ook ’s avonds gaat het werk door. De Marechaussee houdt samen met de politiedienst van Curaçao een alcoholcontrole in het verkeer.

Wonen en werken op Curaçao, hoe bevalt dat eigenlijk? Het camerateam kreeg alle ins en outs te horen van de familie Goedman.

Grensbewakers op Schiphol, die belast zijn met dynamische grensbewaking, raadplegen de beschikbare informatie over passagiers van binnenkomende en vertrekkende passagiers.

Niet alle vliegtuigpassagiers gedragen zich. De politiedienst Schiphol fouilleert een lastige passagier, die kort daarvoor uit het vliegtuig is gehaald.

Op een vlucht uit Curaçao zit een vermoedelijke bolletjesslikker, die aangehouden is door de eerstelijns drugsbewaking van de Marechaussee. Hij wacht op Schiphol op een bodyscan. Even later blijkt hij vol bolletjes te zitten.

Controle Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) in Hazeldonk bij Breda. Genemans observeert hoe de KMar de papieren van een autobestuurder controleert.

Ook een waardetransport voor De Nederlandsche Bank ontbreekt niet in de serie. Begeleid door de BSB, het eskadron Hoog Risico Beveiliging (HRB) en motorrijders van de KMar.

Tekst: kapitein Henny de Boer | Foto's: Koninklijke Marechaussee