Nieuwsflits van de maand

We beginnen deze rubriek met de nieuwsflits van de maand. Een foto met het werk van de Koninklijke Marechaussee gemaakt bij een nieuwsmoment. Dit kan een foto zijn van een defensiefotograaf maar ook van een externe fotograaf.

Deze keer: Duikers in nood uit water gehaald op Bonaire 

Dankzij kordaat optreden van marechaussees en politieagenten op Bonaire werden afgelopen week voor de noordoostkust van het eiland duikers in nood uit de zee gehaald. De levensreddende handelingen werden door Edison Rijna, gezaghebber van Bonaire, zeer gewaardeerd. 

Bron en foto: Koninklijke Marechaussee

9 reizigers aangehouden met valse negatieve coronatestuitslagen

De Marechaussee heeft op Schiphol 9 mensen aangehouden, omdat ze op reis probeerden te gaan met valse coronatestuitslagen. Onder meer zo'n testuitslag hebben reizigers nodig om te kunnen vliegen. Het gaat om 2 vrouwen en 7 mannen van tussen de 30 en 75 jaar. Ze waren van plan om naar Marokko te vliegen. Toen marechaussees de negatieve coronatestuitslagen van de groep controleerden, bleken ze vals te zijn.

Militair eerbetoon voor Molukse KNIL-militair

In Hoogeveen hebben marechaussees en veteranen een militair eerbetoon gebracht aan voormalig KNIL-militair Anis Eiromkui. Hij overleed afgelopen week op 90-jarige leeftijd. Eiromkui was een van de laatste Molukse oud-KNIL-militairen in Nederland. Er zijn nu nog zo'n 10 Molukse KNIL-veteranen in leven.

2 militairen gewond na explosie vuilniszak

2 militairen zijn op de Johan Willem Frisokazerne in Assen gewond geraakt toen een vuilniszak ontplofte. Het incident gebeurde op een slaapkamer. Volgens een woordvoerder van de Marechaussee gooide een militair een vuilniszak in de kamer. Een andere militair gooide de zak terug en toen ontplofte die. Ze liepen beiden gehoorschade op. De Marechaussee onderzoekt hoe de vuilniszak kon ontploffen.

Marechaussee plukt buitenlanders met valse papieren van snelweg

De Marechaussee heeft de afgelopen 2 weken 4 personen betrapt op het gebruik van valse identiteitsdocumenten. Het gebruik daarvan is strafbaar. Een 34-jarige Bulgaar en 41-jarige Litouwer liepen tegen de lamp omdat ze een vals rijbewijs lieten zien. Een 25-jarige Roemeen toonde op zijn telefoon een foto van een vals Roemeens rijbewijs. Een 25-jarige Braziliaanse man had 3 valse documenten bij zich: een Portugese verblijfsvergunning en rijbewijs en een Braziliaans rijbewijs. Alle documenten zijn in beslag genomen en de verdachten vastgezet en verhoord. 

Marechaussee en politie beëindigen feest met ruim 100 jongeren

De Marechaussee en de politie hebben een eind gemaakt aan een illegaal feest onder een spoorviaduct in Hoofddorp. Het grootste deel van de feestgangers was tussen de 18 en 22 jaar. Na hooguit een uur beëindigde de Marechaussee en de politie het feest. Een onbekend aantal jongeren is op de bon geslingerd.

Marechaussee laat Britten met zeiljacht niet aanmeren

De Koninklijke Marechaussee heeft in de haven van Breskens 2 Britten geweigerd die met een zeiljacht aankwamen. Zij voldeden niet aan de voorwaarden om Nederland in te reizen. In het hele land heeft de Marechaussee Britse reizigers geweigerd aan de grens. Ze konden niet aannemelijk maken dat ze een noodzakelijke reis moesten maken.