07

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 01

Een dagje KMarren met…

Opperwachtmeester C., senior medewerker Recherche op de afdeling eerstelijns drugsbestrijding

Corona of geen corona, de afdeling eerstelijns drugsbestrijding van de Marechaussee op Schiphol werkt gewoon door. De afdeling richt zich op passagiers die al dan niet in samenwerking met anderen verboden middelen van de Opiumwet binnen of buiten het Nederlands grondgebied brengen, en verricht onderzoek naar de organisatie achter de smokkel.

De marechaussees van de afdeling werken normaliter in burgerkleding, onherkenbaar als KMar. Ze begeven zich onopvallend tussen passagiers, afhalers en medewerkers om observaties en aanhoudingen te verrichten. Als het onderzoek naar een bepaalde verdachte leidt, die ze vervolgens in zijn of haar woning willen aanhouden, dan treden ze herkenbaar op. 

Zo hebben zij eind december tegelijkertijd invallen gedaan op 2 adressen, om 2 personen aan te houden die worden verdacht van het organiseren van drugssmokkel. Eén van de invallen stond onder leiding van opperwachtmeester C., senior medewerker Recherche. Hij maakte een tactisch plan en verzorgde de briefing voor het team om zo veilig mogelijk binnen te treden, de verdachte aan te houden en de woning grondig te doorzoeken. 

Weten hoe de inval verliep? Bekijk de video!

Meedoen aan ‘Een dagje KMarren met…’?

Wil je ook een keer je werk laten zien in ‘Een dagje KMarren met…’? Neem dan contact op via kmarmagazine@mindef.nl

Tekst: kapitein Henny de Boer | Video: adjudant Eva Klijn | Montage: Karel Polack