Nieuwsflits van de maand

We beginnen deze rubriek met de ‘nieuwsflits van de maand’. Een foto van het werk van de KMar, gemaakt bij een nieuwsmoment. Dit kan een foto zijn van een defensiefotograaf, maar ook van een externe fotograaf.

Deze keer: Veerboot Hoek van Holland vertraagd vanwege inklimmers

De veerboot van Hoek van Holland naar Engeland is begin deze maand later vertrokken dan voorzien vanwege mogelijke inklimmers. Als gevolg van een zoektocht op en rond de ferry kon die pas om 24.00 uur uitvaren in plaats van 22.00 uur. De Marechaussee was afgegaan op een melding over mogelijke vreemdelingen aan boord. Ze vonden 3 mannen met de Marokkaanse nationaliteit aan boord tussen de vrachtwagens.

Bron: NOS/MediaTV
Foto: archief Mediacentrum Defensie 

Meer dan 100 extra mensen in 'narcobrigade'

Er worden meer dan 100 extra mensen ingezet in de nieuwe 'narcobrigade', een speciale politie-eenheid voor de bestrijding van drugscriminaliteit. Dat kondigde minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) aan in Buitenhof. Hij wil de politie laten samenwerken met de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie, de Marechaussee, de Douane en jeugdwerkers om drugscriminaliteit aan te pakken.

Marechaussee stopt 600 ‘valse’ migranten op luchthaven Athene

Sinds een speciale medewerker van de Koninklijke Marechaussee op het vliegveld van Athene toezicht houdt op vluchten naar Nederland, zijn daar al 600 passagiers tegengehouden die illegaal naar ons land wilden reizen. Het gaat onder meer om Syrische en Afghaanse vluchtelingen die met valse documenten of als look-a-like op een vlucht naar Amsterdam of Eindhoven wilden stappen.

Naakte man met nepwapen opgepakt in IJmuiden

De Koninklijke Marechaussee heeft in IJmuiden een naakte man opgepakt, die met een nepwapen over de Koningin Wilhelminakade liep. De man is overgedragen aan de politie, die verder onderzoek gaat doen. Rond 11.00 uur kwam er een melding binnen dat er een man in zijn blootje over de kade liep met het wapen in zijn hand. Toen de politie op de locatie kwam, vluchtte de man naar zijn balkon. Daar werd de blote man onder schot gehouden, terwijl andere leden van de Koninklijke Marechaussee het balkon opklommen om de man in te rekenen. 

Marechaussee arresteert man die nog 4 jaar de cel in moet

De Koninklijke Marechaussee heeft op Eindhoven Airport een man aangehouden die nog ruim 4 jaar gevangenisstraf moet uitzitten. Hij werd gezocht in verband met het plegen van een drugsgerelateerd misdrijf. De 52-jarige Bredanaar vloog van Spanje naar Eindhoven. De Marechaussee wist dat hij zou komen en wachtte hem op. Hij is overgebracht naar de gevangenis om de rest van zijn straf uit te zitten.

Marechaussee overmeestert man op Schiphol die dreigt met bom

Een beschonken man is op Schiphol aangehouden door de Marechaussee omdat hij meermaals riep een bom bij zich te hebben. Volgens een woordvoerder van de militaire politie gaat het om een 39-jarige man zonder vast woonadres. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De onrust begon in de intercity direct vanuit Rotterdam naar Schiphol.

41 kilo marihuana in bestelbusje op A4

Een 55-jarige bestuurder van een bestelbus uit Zoetermeer en zijn 51-jarige passagier zijn op de A4 ter hoogte van Hoogerheide betrapt op het smokkelen van drugs. De bijrijder kon geen geldig identiteitsbewijs of paspoort tonen, waarna marechaussees de bestelbus doorzochten. Zij troffen, verpakt in boodschappentassen, circa 41 kilo marihuana aan. Hierop werden beide mannen aangehouden. Na onderzoek bleek dat de bijrijder geen rechtmatig verblijf in Nederland heeft.

Ex-militair aangehouden voor inbraken bij Oranjekazerne

Een 27-jarige man uit Castricum is opgepakt voor het inbreken en ontvreemden van goederen op het terrein van de Oranjekazerne in Schaarsbergen. De opgepakte ex-militair was eerder gelegerd in die kazerne. Bij de inbraken zijn onder andere militaire kleding, hoofdlampen en militaire messen buitgemaakt. Ook zijn er laptops, monitoren, tv’s, mobiele telefoons en tablets ontvreemd.