Drone op Schiphol

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft een 21-jarige Oekraïner staande gehouden, omdat hij met zijn drone bij de vertrekhal van de luchthaven vloog. De Oekraïner wilde vlak voor zijn vertrek een filmpje maken van zijn familie en vrienden. In Nederland is het verboden om met een onbemand luchtvaartuig in gecontroleerd luchtruim te vliegen. Dergelijke acties kunnen het vliegverkeer ernstig in gevaar brengen. De man accepteerde de boete van 500 euro. 

Drugs en wapens in beslag genomen bij Eindhoven Airport

De Koninklijke Marechaussee heeft drugs en wapens in beslag genomen bij een fouilleeractie op Eindhoven Airport. De Marechaussee hield een preventieve fouilleeractie die in het teken stond van controle op wapenbezit en munitie. Auto's die van en naar het vliegveld reden, werden onderzocht en inzittenden werden gefouilleerd. Er zijn messen en soft- en harddrugs gevonden. Twee personen zijn aangehouden voor het bezit van softdrugs en een persoon voor het bezit van harddrugs, witwassen en het voeren van valse kentekenplaten.

Vijf illegalen in haven aangetroffen

In de haven van Vlissingen zijn 5 illegale vreemdelingen aangetroffen in een vrachtwagen. De 24-jarige Roemeense chauffeur is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Volgens de Marechaussee komen de vreemdelingen, mannen in de leeftijd van 17 tot 26 jaar, vermoedelijk uit Eritrea en Soedan en wilden zij doorreizen naar Engeland. 

Man vliegt gevangenis in

Een tegenvaller voor een 59-jarige man die vanaf Curaçao naar Schiphol vloog. De Koninklijke Marechaussee stond namelijk met een ontvangstcomité klaar om hem in te rekenen. Meneer moest nog bijna 4 jaar de bak in. De Marechaussee checkte de man toen hij op Schiphol landde. Al snel bleek al dat de man nog een straf had uitstaan voor een akkefietje gerelateerd aan de Opiumwet.

Pool met kapmes van 30 centimeter

De Marechaussee heeft bij een controle in Enschede een kapmes van zo'n 30 centimeter in beslag genomen. Een Poolse man droeg het lange mes bij zich. De controle werd uitgevoerd tijdens het Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV). De Koninklijke Marechaussee voert deze controle uit bij mensen die vanuit een Schengenland Nederland binnen reizen.

Lange rijen op Schiphol

Reisorganisaties en KLM klagen over de steeds langere wachtrijen voor de veiligheids- en paspoortcontroles op Schiphol. Het personeelstekort bij de Marechaussee is een van de oorzaken van de lange wachtrijen. De Marechaussee heeft toegezegd dit jaar 135 mannen en vrouwen extra vrij te maken voor de luchthavencontroles, maar dat is waarschijnlijk niet voldoende.

Mensensmokkelaars gepakt in Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft de afgelopen weken in Hoek van Holland meerdere mensen aangehouden voor mensensmokkel. Een 50-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur werd aangehouden toen in zijn vrachtwagen 2 personen werden aangetroffen. Een 62-jarige Italiaan begeleidde een Albanees die een valse Italiaanse identiteitskaart bij zich had. De Marechaussee verdenkt een 54-jarige Amsterdammer en een 30-jarige Oekraïense van de smokkel van 2 Oekraïense vrouwen, die met valse Roemeense identiteitskaarten naar Engeland wilden.