Taxironselaar opgepakt in verboden zone Schiphol

De Marechaussee heeft op Schiphol een taxironselaar opgepakt. De man hield zich niet aan het gebiedsverbod dat daar sinds 7 februari geldt. De man van 37 mocht zijn gezicht niet laten zien op een aantal plekken op Schiphol, maar dat deed hij toch. Hij heeft een proces-verbaal gekregen en moet zich later verantwoorden voor de rechter.

* Op pagina 2 van dit KMarMagazine kunt u het artikel: ''Taxironselaars' geweerd van Schiphol' lezen.

Al 10 taxironselaars bekeurd bij Schiphol

Op Schiphol hebben de Marechaussee en de gemeentelijke handhavers in de eerste week na de uitspraak van de rechter in het taxiconflict 10 taxironselaars bekeurd. Alle personen kregen ook een gebiedsverbod opgelegd. Dat houdt in dat ze een maand lang niet op de luchthaven mogen komen.

* Op pagina 2 van dit KMarMagazine kunt u het artikel: ''Taxironselaars' geweerd van Schiphol' lezen.

Onderzoek naar dodelijk motorcrossongeluk

Het ongeluk waarbij eind december een 20-jarige motorcrosser uit Soesterberg om het leven kwam op de Leusderheide is veroorzaakt door een boomstam die dwars op een zandpad lag. Omdat het ongeluk op de rand van een militair oefenterrein gebeurde, doet de Koninklijke Marechaussee onderzoek. De grote vraag is hoe de boomstam dwars op het pad terecht is gekomen.

Vuurwapen en drugs in beslag genomen

De Koninklijke Marechaussee en de Kustwacht hebben een partij verdovende middelen en een vuurwapen onderschept bij een aanlanding op Bonaire. Hierbij zijn 2 personen aangehouden. Later werden nog 2 personen aangehouden, die vermoedelijk de eerder aangehouden personen hadden afgezet. Deze mannen konden worden aangehouden, nadat hun vaartuig pech had gekregen.

Mannen aangehouden met valse documenten

Een 25-jarige Albanees en een 61-jarige Portugees zijn aangehouden door de Marechaussee, nadat ze zich legitimeerden met valse papieren. De Albanees overhandigde tijdens een controle op de N280 een Italiaanse identiteitskaart en rijbewijs. De papieren bleken vals. Op de A67 bij Venlo viel aan boord van een internationale bus de Portugees door de mand. Hij toonde een gestolen identiteitskaart. De kaart bleek van een man te zijn die heel veel op de Portugees leek.

Controle Marechaussee A2

De Koninklijke Marechaussee heeft bij een controle op de A2 een man aangehouden. Hij reed in een auto met een vals kenteken. Ook werden er diverse openstaande boetes geïnd. Naast de aanhouding en het innen van diverse boetes nam de Marechaussee een andere man mee in het kader van de Vreemdelingenwet, omdat hij geen identiteitsdocumenten bij zich had. De actie op de A2 was een standaardcontrole in het kader van het Mobiel Toezicht Veiligheid.

Man opgepakt voor valse bommelding Schiphol

Op Schiphol is een man aangehouden die een valse bommelding heeft gedaan. De 46-jarige man uit Hengelo zou naar Scandinavië reizen maar de Marechaussee rekende hem in. Hij werd later op de dag met een dagvaarding naar huis gestuurd. Andere reizigers op Schiphol hebben niets meegekregen van het incident, aldus een woordvoerder van de Marechaussee.

Ruim 110.000 euro aangetroffen in bagage

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol een Moldavische man en zijn 22-jarige Letse dochter aangehouden. Ze worden verdacht van witwassen. Bij de controle tijdens het vertrek naar Riga werd in hun bagage 110.000 euro aangetroffen. Over de herkomst van het geld konden zij geen goede verklaring geven. Naast het geld werden er meerdere mobiele telefoons, bankcard-readers, bankpassen en creditcards gevonden.

12.000 euro boete voor snorder op Schiphol

Een illegale taxichauffeur heeft een boete van 12.000 euro gekregen op Schiphol. De snorder zette iemand tegen betaling op Schiphol af en werd gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de Marechaussee. De man reed in een doorsnee auto en had geen taxivergunning. Hij was al eerder aangehouden voor het illegaal vervoeren van mensen en kreeg toen een dwangsom van 12.000 euro opgelegd, die hij zou moeten betalen bij een nieuw vergrijp.