05

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 02

Een dagje KMarren met...

Tim Melis, Reservist

Werken als therapeut en een reservistenbaan bij de Koninklijke Marechaussee. Tim Melis (30) combineert het moeiteloos. "Ik word op eigen verzoek ingezet en kan altijd werken als ik wil; heel flexibel dus." Melis verliet de dienst in 2012 om opnieuw een studie te volgen. Een paar weken geleden studeerde hij af als oefentherapeut Mensendieck. Als student had hij verschillende bijbaantjes, maar toen zijn oude werkgever Melis terugvroeg als reservist, hoefde hij niet lang na te denken. "Dit is veel uitdagender en betaalt bovendien beter dan andere bijbaantjes. In de lunchpauzes dook ik mijn studieboeken in."

Reservisten bij de Koninklijke Marechaussee zijn oud-collega's die de dienst hebben verlaten. Op vrijwillige basis worden zij minimaal 20 dagen per jaar ingezet, waaronder 2 opleidingsdagen en 5 IBT-dagen om gecertificeerd te blijven. Melis werkt er een stuk meer. "Ik draai elke week een paar diensten bij de Marechaussee. Ik heb het gevoel dat ik mij nuttig maak en vind de afwisseling met mijn normale baan leuk. Als mensendiecktherapeut behandel ik patiënten. Mensendieck is een oefentherapie waarbij mensen met behulp van oefeningen werken aan hun houding en bewegingsgedrag."

De KMar gaat het komende jaar verder met het intensiveren van het reservistenbeleid. De ambitie is om in 2020 ruim 400 reservisten te hebben aangesteld. Er zijn verschillende groepen met reservisten: de Landelijke Ondersteuningsgroep (LOG), de projectofficieren, het Trompetterkorps en de Bereden Ere-Escorte. Het bureau Reservisten en Veteranen KMar is intensief betrokken bij het werven en aanstellen van reservisten voor nieuwe reservistenteams zoals cyber(security), bewaken en beveiligen, grensbewaking Schiphol, analyse en onderzoek (Intell) en het Klantcontactcentrum (OPSCENT).

Geïnteresseerd om reservist te worden? Neem contact op met het bureau Reservisten KMar: 06-23626898 of via e-mailadres: reservisten.02@mindef.nl

Meedoen aan 'Een dagje KMarren met...'?

Wil jij ook een keer je werk laten zien in 'Een dagje KMarren met...'? Neem dan contact op via kmar.magazine@mindef.nl.

Tekst: Robert den Hartog en Djenna Perreijn   |   Video: Pieter Visser   |   Montage: Jos van Stralen