x
Omroep West

'Te licht bewapend'

Omroep West meldt onder andere bij monde van Jean Debie, voorzitter van vakbond VBM en Erik Jurriëns van de Onafhankelijke Defensiebond, dat marechaussees die de Tweede Kamer beveiligen zouden vinden dat ze te licht bewapend zijn.

x
Algemeen Dagblad

21 Irakezen in vrachtwagen gevonden

De Marechaussee is op 21 illegalen gestuit op de veerboot van Hoek van Holland naar Harwich in Engeland. De groep Irakezen zat verstopt tussen autobanden in de trailer van een vrachtwagen. De 2 Britse chauffeurs zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De groep werd ontdekt door een hond die is getraind om menselijke geuren te herkennen. De mannen en vrouwen zijn tussen de 20 en 40 jaar oud. Bij de groep zat ook een gezin.

x
Nu.nl

Kindontvoering verijdeld

Een 31-jarige vrouw is opgepakt op Schiphol, omdat zij met haar kind naar het buitenland wilde reizen, terwijl de vader geen toestemming had gegeven. Ze wordt verdacht van kindontvoering, meldde de Marechaussee. Over één van de 2 kinderen had zij zelf het volledige gezag, maar de vader van het andere kind wilde niet dat ze zou vertrekken. Hij waarschuwde daarom de Marechaussee.

x
Eindhovens Dagblad

Dubbele vangst op Eindhoven Airport

De Koninklijke Marechaussee heeft op Eindhoven Airport 2 Servische mannen aangehouden tegen wie de Duitse autoriteiten een Europees aanhoudingsbevel hadden afgegeven. 1 man arriveerde met het vliegtuig, de ander kwam hem ophalen. Beide mannen werden gezocht vanwege inbraken en gewapende overvallen. De ophaler was ook in het bezit van een vals paspoort en rijbewijs.

x
RTV NH

Ontruiming G-pier Schiphol

Een deel van de G-pier op luchthaven Schiphol is even ontruimd geweest na de vondst van een verdacht pakketje. Het pakketje werd bij een van de gates gevonden. Een speurhond en een explosievenverkenner zijn door de Marechaussee naar de bagage gestuurd. Volgens een woordvoerder van de Marechaussee ging het om een zelf in elkaar geknutselde watermeter.

x
NOS

Doorzocht toestel Schiphol veilig bevonden

In een vliegtuig dat door de Marechaussee op Schiphol is doorzocht, is niets gevonden. Aanleiding voor het doorzoeken van het toestel was een dreigtweet over de betreffende vlucht. Uit voorzorg werd ook het panoramadek op Schiphol ontruimd. "Het vliegtuig dat onderzocht wordt staat daar in de buurt en er waren veel mensen op het dek", zei een woordvoerder van de Marechaussee.

x
De Gelderlander

AT houdt 3 man aan

Een arrestatieteam van de Marechaussee heeft 3 verdachten aangehouden. Gemeld werd dat het vinden van een bloedspoor en het horen van knallen leidden tot de inzet van het AT. De inval werd gedaan in de ochtend in een appartementencomplex in Enschede. Het zwaarbewapende team ramde de deur in en trof daarna de 3 personen aan.

x
De Gelderlander

2 verdachten mensenhandel gepakt

Bij een grenscontrole op de A12 heeft de Marechaussee 2 verdachten van mensenhandel aangehouden. De controle was onderdeel van een grote controle langs de hele Nederlandse oostgrens. De politie nam ook deel aan de actie. Zij hielden onder andere 2 personen aan op verdenkingen van diefstal danwel heling.

x
Blikopnieuws.nl

Drugs en valse documenten in beslag genomen

De Marechaussee heeft een 27-jarige man uit Duitsland aangehouden wegens het bezit van harddrugs en valse documenten. De man werd gecontroleerd tijdens een Mobiel Toezicht Veiligheid in de buurt van Venlo. De man viel op door zijn rijgedrag. 234 gram heroïne, cocaïne en amfetamine en een vals rij- en id-bewijs werden in beslag genomen.

x
De Telegraaf

17 vreemdelingen aangetroffen op veerboot

De Marechaussee heeft 17 illegale vreemdelingen aangetroffen op een veerboot van Hoek van Holland naar Harwich in de laadruimte van een vrachtwagen. Het betrof 16 mannen uit Irak en 1 vrouw uit Syrië. De veertigjarige Poolse chauffeur is aangehouden voor mensensmokkel. De Marechaussee kwam in actie nadat de veerbootmaatschappij een melding had gemaakt.