x

@lgenvandenbrink: Met stas @dijkhoff en mindef @JeanineHennis op werkbezoek naar de Griekse eilanden. #Frontex #grensbewaking #Marechaussee

x

Vorige week was ik met de minister van Defensie en de staatssecretaris van Veiligheid & Justitie op werkbezoek in Griekenland. Een onderdeel van het programma was een bezoek aan een aantal Griekse eilanden waar enorme aantallen migranten uit het Midden-Oosten voor het eerst voet op Europese bodem zetten, vaak met hulp van mensensmokkelaars. Het is om meerdere redenen belangrijk dat deze migranten goed opgevangen en geregistreerd worden voordat ze verder kunnen reizen Europa in. Via Frontex helpt ook een aantal van onze collega's om dit proces op orde te krijgen. Het was mijn tweede bezoek en ik kon zien dat er duidelijk zaken verbeterd zijn, al is de situatie nog niet ideaal. We zijn daarom voortdurend in overleg met Frontex om te helpen waar we kunnen. We hebben dit jaar al veel gedaan en ik ben trots op de bijdrage die onze collega's hebben kunnen leveren.

Ik wens u en de uwen alvast fijne en veilige feestdagen en een voorspoedige jaarwisseling!

Luitenant-generaal Harry van den Brink
Commandant Koninklijke Marechaussee

x
x