Tekst Arjen de Boer
Foto Mediacentrum Defensie (video) en Corina van Marm (montage)

Een bewogen jaar, alweer

Na bewogen tijden volgt vaak een periode van relatieve rust. 2014 zat voor de KMar vol indrukwekkende gebeurtenissen. Maar van rust was in 2015 weinig te merken. In januari pleegden terroristen in Parijs een bloedige aanslag op de redactie van het satirisch tijdschrift Charlie Hebdo. Dit resulteerde in Nederland in aangescherpte veiligheidsmaatregelen en inzet van de Bijstandseenheid en later de oprichting van het eskadron Hoog Risico Beveiliging (HRB).

Verder was er een explosieve stijging van het aantal migranten dat via de Middellandse Zee en Griekenland Europa probeert te bereiken. De overheid zag zich genoodzaakt een extra beroep op de KMar te doen om de stroom onder controle te krijgen. Zowel in Nederland, als in Griekenland en Italië. Zo waren er nog tal van gebeurtenissen die van 2015 een bewogen jaar hebben gemaakt. Even het geheugen opfrissen? Bekijk hieronder de KMar-jaarclip 2015.