x
RTL Nieuws

Grensbewaking opgeschaald

De grensbewaking in Nederland wordt opgeschaald naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Dat heeft premier Rutte bekendgemaakt in een persconferentie. Er worden verder zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen. "Er geldt een verhoogde paraatheid voor alle diensten", zei de premier. "We raden iedereen aan extra waakzaam te zijn."

x
BN DeStem

Koning Willem-Alexander bezoekt KMar

Koning Willem-Alexander heeft een werkbezoek gebracht aan de Brigade Brabant-Zuid. Ook was hij aanwezig bij een controle bij grensovergang Hazeldonk. Er werd gesproken over de handhavingstaken rondom vreemdelingenwetgeving en over grensbewaking op Eindhoven Airport. Verder kwam het Mobiel Toezicht Veiligheid aan de orde. Na deze bijeenkomst ging de koning naar grensovergang Hazeldonk. Hierbij was speciale aandacht voor mensensmokkel.

x
Omroep Brabant

Ruim 40 verdachten gepakt voor mensensmokkel

De Marechaussee heeft sinds het opschroeven van mobiele controles half september 41 verdachten van mensensmokkel opgepakt. Dat zei staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) toen hij op werkbezoek was bij een mobiele controle van de Marechaussee op de grensovergang Hazeldonk onder Breda. Het gaat om zo'n 7 aanhoudingen per week, een verdubbeling sinds de intensivering van de controles.

x
Algemeen Dagblad

5 mannen vast voor grote drugssmokkel

2 mannen zijn opgepakt in een onderzoek naar grootschalige drugssmokkel via Schiphol en de haven van Rotterdam. 3 andere verdachten zitten al vast. Ze worden ervan verdacht 550 kilo cocaïne en 5.700 kilo marihuana uit Zuid-Afrika en Ghana te hebben ingevoerd. Dit maakte de Koninklijke Marechaussee bekend.

x
Avro/Tros

20 tips na Opsporing Verzocht

In de uitzending van Opsporing Verzocht op 27 oktober werd aandacht besteed aan de opsporing van mensensmokkelaars door Marechaussee en politie. Er kwamen meer dan 20 tips en daar zaten een aantal zeer interessante bij. Onder meer van mensen die door de uitzending verdachte situaties herkenden.

x
Den Haag FM

Commando-overdracht met veel ceremonieel

Luitenant-generaal Harry van den Brink is - in aanwezigheid van minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert - aangesteld als Commandant der Koninklijke Marechaussee. Hij volgt hiermee luitenant-generaal Hans Leijtens op. De commando-overdracht vond met het bijbehorende ceremonieel plaats op het Binnenhof.

x
Nu.nl

Gemeenschappelijk team tegen mensensmokkel

Het kabinet gaat de aanpak van mensensmokkel verbeteren. De aanpak wordt intensiever en effectiever. Zo komt er een gemeenschappelijk team van het Openbaar Ministerie, de politie en de Koninklijke Marechaussee dat zich gaat bezighouden met grootschalige, internationale onderzoeken naar mensensmokkel.

x
RTV Noord

Drugsonderzoek levert 3 arrestanten op

De Koninklijke Marechaussee heeft 3 mannen opgepakt voor het handelen in drugs. De mannen zijn opgepakt in een groot drugsonderzoek, waarbij ook verschillende huiszoekingen werden gedaan. Bij de huiszoekingen werden drugs, geld en een hennepplantage aangetroffen. Alles is in beslag genomen. De 3 mannen die zijn opgepakt zijn 21, 22 en 24 jaar oud. Het onderzoek, dat in oktober is gestart, werd geleid door de Marechaussee, omdat één van de verdachten militair is.

x
Algemeen Dagblad

2 douaniers Schiphol vast voor drugssmokkel

De Koninklijke Marechaussee heeft 2 douaniers aangehouden die werkzaam waren op Schiphol. Zij worden verdacht van drugssmokkel en omkoping van een ambtenaar. Het gaat om een 32-jarige vrouw uit Zandvoort en een 48-jarige man uit Purmerend. Samen met 2 andere verdachten, die niet op de luchthaven werkten, zouden zij verdovende middelen het land in hebben gebracht.