x

@lgenvandenbrink: Vandaag 1 minuut stil en onze vlag halfstok uit respect voor slachtoffers Parijs en hun nabestaanden. #parijsaanslag

x

Mijn eerste column als CKMar was ik liever met een vrolijker onderwerp gestart. Helaas mocht dat niet zo zijn. Vrijdag 13 november werden we opnieuw geconfronteerd met terroristische aanslagen in Parijs. Dit keer op ongekende schaal. De beelden staan nog altijd op mijn netvlies gebrand. Na dat weekend hing op alle overheidsgebouwen de vlag halfstok en wij waren die maandag 1 minuut stil. Uit respect voor de weerloze slachtoffers en het onbeschrijflijke leed dat hen en hun nabestaanden is aangedaan. Ik dacht daarbij ook aan onze collega's van de Franse Gendarmerie, politie en alle andere hulpverleners die een van de slechtst mogelijke scenario's werkelijkheid zagen worden. Alweer. Parijs is heel dichtbij. Daarom is er ook binnen onze organisatie door vele collega's alert en adequaat gereageerd. Bijvoorbeeld op Schiphol, waar een dreiging op een passagiersvliegtuig ontstond. En het is goed om te zien dat we meteen vol hebben ingezet op dat wat essentieel is in deze situatie: samenwerken met al onze partners. Op alle niveaus. Wat er in Parijs is gebeurd, maakt voor mij weer heel duidelijk waarom wij doen wat we doen.

* In @lgenvandenbrink blikt Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Harry van den Brink maandelijks terug op een gebeurtenis waarover hij heeft getwitterd.

x