x
Nu.nl

Mannen opgepakt voor koperdiefstal

De Koninklijke Marechaussee heeft op de A74 nabij Venlo 2 Roemeense mannen van 31 en 19 jaar aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Het busje van de mannen viel marechaussees op omdat het achterover hing, vermoedelijk door een te zware belading. Toen de marechaussees het busje wilden controleren, ging de chauffeur er vandoor. Na een korte achtervolging kon de bus tot stilstand gedwongen worden. De bus bleek vol te zitten met koper.

x
Nu.nl

5 zaken in 1 bus

Op de A67 bij Venlo in het grensgebied met Duitsland heeft de Koninklijke Marechaussee in een bus 3 illegale vreemdelingen uit Somalië, Egypte en Kosovo onderschept. De Marechaussee betrapte ook 2 mensen met valse identiteitsdocumenten: een Somalische man had een vervalst Italiaans vluchtelingenpaspoort. Een Egyptische man beschikte over een valse Franse ID-kaart. Deze 2 mannen werden daarom ook aangehouden.

x
RTV Rijnmond

Illegalen tussen lading ovens

De Marechaussee heeft 9 Albanese vreemdelingen onderschept in een vrachtwagen tussen een lading ovens. De truck met een Poolse chauffeur (40) stond in Hoek van Holland te wachten om de ferry naar Engeland te nemen. Bij een controlepost pikte een speurhond het spoor van de illegalen op. De onderschepte Albanezen zijn de procedure voor vreemdelingen ingegaan. De Poolse chauffeur werd gearresteerd voor mensensmokkel.

x
RTL Nieuws

Piloten en stewardessen moeten blazen

In navolging van de aanhouding van een dronken copiloot (zie bericht hieronder: copiloot onder invloed) hebben enkele dagen later ongeveer 450 piloten, stewardessen en stewards moeten blazen op Schiphol. Bij de grootscheepse alcoholcontrole werden geen overtredingen geconstateerd. Op Nederlandse luchthavens worden meerdere keren per jaar alcoholcontroles gehouden. Piloten en cabinepersoneel mogen 10 uur voor vertrek geen alcohol meer drinken.

x
Spits

Copiloot onder invloed

De Marechaussee heeft op Schiphol voorkomen dat een copiloot onder invloed van alcohol zou gaan vliegen. De man kon worden aangehouden vlak voordat hij het vliegtuig wilde betreden. De Marechaussee kreeg een tip, waarin ze geattendeerd werd op de dronken copiloot. Een blaastest wees vervolgens uit dat de man inderdaad te diep in het glaasje had gekeken om zijn werk nog naar behoren te doen. De man kreeg een boete van 6.000 euro.

x
De Telegraaf

Marechaussee misdraagt zich

Onder de kop 'Marechaussee misdraagt zich' bericht de krant over het aantal integriteitsschendingen bij de Koninklijke Marechaussee naar aanleiding van het jaarrapport Integriteit 2014. In de vorige editie van het KMarMagazine heeft het hoofd van het cluster Integriteit een toelichting op het rapport gegeven.

x
Omroep Brabant

Militaire oefenterreinen broeinesten van overlast

Militaire oefenterreinen blijken veel overlast aan te trekken: van loslopende honden die militairen bijten tot motorcrossers die de rust verstoren. De Koninklijke Marechaussee is het beu en heeft strengere controles aangekondigd op de terreinen in West-Brabant, waar de overlast zich concentreert. Het gaat om de oefenterreinen Woensdrechtse Heide, Ossendrechtse Heide en Rucphense Heide, zo vertelt een woordvoerder.

x
RTV Noord Holland

Aangehouden na negeren stopteken

Op de A1 ter hoogte van knooppunt Muiderberg is het verkeer stilgezet vanwege een aanhouding door de Marechaussee en de politie. De auto werd na het negeren van een stopteken tegen de vangrail gedwongen, meldde de Verkeersinformatie Dienst. De 2 verdachten werden aangehouden. Door de aanhouding stond er richting Amsterdam enige tijd een file.

x
Blikopnieuws.nl

2 vervalste reisdocumenten aan boord van ferry

In IJmuiden heeft de Koninklijke Marechaussee 2 verdachten aangehouden die wilden uitreizen met vervalste reisdocumenten. Een man gaf de marechaussee, die de grenscontrole uitvoerde, een Italiaans reisdocument. Bij onderzoek bleek het vervalst. Een medewerkster van de ferry had haar twijfels over de echtheid van het reisdocument van de tweede verdachte en schakelde de KMar in. Het bleek inderdaad vervalst. Beide verdachten komen uit Albanië.

x
Omroep West

Marechaussee beveiligt AIVD

De Koninklijke Marechaussee houdt toezicht bij het AIVD-gebouw in Zoetermeer. De Marechaussee neemt de taken over van de politie. Dit is niet het gevolg van een veranderend dreigingsniveau, laat de gemeente Zoetermeer weten. Het is onderdeel van het pakket van zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen die in Nederland zijn genomen na de aanslagen en terreurdreiging in omringende landen begin dit jaar.